Äntligen bokrea

Profilbild

Uppdaterad 19 februari 2021

Äntligen är det dags för en av årets härligaste reor: bokrean. I tider av social distansering kan man med gott samvete gömma näsan i en bok – och nu är det prima läge att fylla på bokhyllan.

Dags för årets bokrea

Nästa vecka sparkar bokrean igång, men redan nu går det att förhandsboka reaböcker hos många av de större bokhandlarna online. I och med att utbudet av prissänkta böcker presenteras redan innan själva rean drar igång, är det lätt som en plätt att planera sina inköp genom att klicka sig igenom de olika kategorierna som erbjuds.

Skönlitterära snackisar

Har du fortfarande inte läst förra årets stora snackisar? När vi har tittat igenom vilka böcker som kommer vara med på bokrean har vi sett att många av de allra mest omtalade böckerna från 2020 finns med i utbudet. Vad sägs om ”Där kräftorna sjunger” av Delia Owens som vann Årets Bok i fjol, eller varför inte tegelstenen ”Samlade verk” som inte bara var en av de mest omtalade debuterna i Sverige förra året, Lydia Sandgren vann även det prestigefulla Augustpriset för denna bok. Sugen på en kortare men likväl omtalad bok? Annika Norlin, kanske mer känd under artistnamnet Säkert debuterade med boken ”Jag ser allt du gör” – en snabbläst bok med en språk som flyter likt varm honung.

Smakrika bladvändare

Nog för att internet är fyllt av receptsajter, men det är ändå svårt att stå emot en riktigt bra kokbok. Kokböcker är utmärkta presenter, så varför inte ladda upp redan nu inför årets födelsedagar? Till Harry Potter-fanet är ”Den inofficiella Harry Potter Kokboken” given. Vill man laga gott men billigt, är ”Portioner under tian” något av en modern klassiker. Kanske vill man närma sig det vegetariska köket ännu lite till? Då ska man inte missa matinspiratören och instagramstjärnan Julia Tuvessons böcker. ”Käka grönt”, som hon har skrivit, kommer gå att fynda på rean.

Något till barnen

Glöm inte bort de största bokslukarna av alla: barnen. Utbudet av barnböcker är större än någonsin. Något som brukar vara uppskattat, av så väl barn som vuxna, är faktaböcker för de mindre. Här finns svaren på alla deras frågor som man som förälder kanske inte har koll på. ”Så funkar det” är en klassisk bok om kroppen som har funnits i flera decennier. Den är lika intressant för barnen som den är för oss med lite fler år på nacken. ”Bli en fena på hajar” är både spännande och snygg att bläddra i. Berättelsen om Titanic upphör aldrig att skrämma och fascinera – ”Historien om Titanic” vänder sig till de lite äldre barnen och är både sorglig och intressant. Tröttnat på faktaböcker? Passa på att köp förra årets mest omtalade barnbok: ”Boken som inte ville bli läst” av David Sundin – den riktar sig till de yngre barnen (3-6 år), men är fantastiskt rolig för hela familjen.

Kommentera

Håll dig till ämnet, håll en god ton och visa respekt för andra. Vi tar bort inlägg som vi bedömer olämpliga.

Illustration - Inga frågor och svar

Bli först med att kommentera!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Exklusiva erbjudanden och kampanjer varje vecka. Läs om produktnyheter och trender, guider och produkttester som hjälper dig till en bättre affär!

Jag accepterar att via e-post få erbjudanden från PriceRunner, information om produktlanseringar och tävlingar.

Du kan avregistrera dig när som helst. Läs mer i vår Integritetspolicy.