Vi lagrar data om din användning i cookies. Genom fortsatt användning godkänner du detta

Cookiepolicy

5 effektiva sätt att fynda till vrakpris på nätet

AvKatarina StenskyttUppdaterad 12 november 2019

Oavsett vad man tycker om Black Friday som fenomen, så verkar det som att denna shoppinghögtid är här för att stanna. Så varför inte passa på att göra köp som ändå är nödvändiga under den dag då priset är som lägst? Här är 5 tips på hur du kan shoppa smart och fynda rejält!

1. Planera i förväg

Det sämsta köpet du kan göra är det köp du egentligen inte behöver. Fundera redan nu på vad du faktiskt behöver. Kanske är det en diskmaskin som sjunger på sista versen? Kanske är det en julklapp till barnen som kommer inköpas oavsett? Spontana inköp kan bli bra. Men planerade inköp ångrar man mycket mer sällan. Så gör en inköpslista, och håll dig till den.

Tips! Som inloggad medlem på PriceRunner kan du skapa dina egna önskelistor.

2. Läs på om produkten

Att veta vad man behöver är första steget, men att ta reda på exakt vilken produkt man ska välja, vilken som är rätt för ens behov, kan vara klurigare. Oavsett om det handlar om småel, teknikprylar eller barnprodukter så kan det vara smart att läsa på om vilka varor som rekommenderas av andra.

Tips! På PriceRunner finns experttester av allt från mobiltelefoner till vattenkokare och åkgräsklippare.

3. Håll koll på historiken

PriceRunners prishistorik för Apple AirPods Med ett nedsatt pris och en liten ikon som visar hur många procent som skalas av på summan är det lätt att tänka att allt är ett kap under Black Friday. Men ibland är det långt ifrån sanningen. Det händer att butiker i smyg höjer priserna veckorna innan, så att reapriset i själva verket inte alls är så mycket lägre än ordinariepris. Håll därför koll på vad prylen du vill köpa brukar kosta, så du känner igen ett riktigt bra pris när du ser det.

Tips! PriceRunners prishistorik bevakar produkterna åt dig, så du vet när det är dags att slå till.

4. Skapa en prisbevakning

Kanske har du en lång inköpslista och svårt att bevaka alla produkter? Eller så kanske du har saker du gärna skulle köpa, men bara om de kommer under en viss prisnivå? Genom att göra en prisbevakning slipper du själv hålla koll under Black Friday, utan kan få direktrapportering om vilka produkter som faktiskt prissänks under reaperioden.

Tips! Med PriceRunners prisbevakning kan du välja att få notis vid varje prissänkning eller först när priset kommer under en viss summa.

5. Ha is i magen

Bäst deal gör den som kan hålla huvud kallt när det gäller. Som inte köper vid första bästa sänkning utan håller koll på läget under Black Week, funderar under Black Friday men kanske slår till först på Cyber Monday. När man vet att bättre än så här blir det inte. Eller så känns det aldrig helt rätt? Avstå köpet då. Det kommer alltid fler tillfällen för fynd. Bara fyra veckor efter Black Friday inleds julrean...

Istället för att se Black Friday som ett tillfälle då man riskerar att dras med i en våg av köphets så går det att agera smart. Surfa på vågen av reor och kom upp ur vattnet som en vinnare - genom att ha sparat pengar på köp du skulle ha genomfört oavsett!

Populäraste produkterna under Black Friday 2018

Letar du efter inspiration till vilka köp som kan bli en bra deal under Black Friday? Nedan är topplistan från förra årets Black Friday. Många av produkterna som listas var redan förra året en äldre modell, och det är oftast de som i störst utsträckning finns med på rean. Vi lär troligtvis inte se Apple iPhone 11 till vrakpris under Black Friday 2019, men kanske blir det fyndläge för iPhone X?

Kommentera artikeln

Håll dig till ämnet, håll en god ton och visa respekt för andra skribenter. Vi tar bort inlägg som vi bedömer olämpliga.

Det finns ännu inga kommentarer. Bli först med att kommentera!

Logga in

Bli medlem gratis