Rykten: Så blir 2021 års iPhone

Profilbild

Uppdaterad 8 januari 2021

Det var inte längesen iPhone 12 lanserades, men redan nu florerar rykten om nästa stora iPhone-släpp. Vi har samlat de hetaste ryktena om Apples kommande iPhone.

Nyfiken på iPhone 13? Ännu har vi inget officiellt lanseringsdatum men självklart har det redan börjat tisslas och tasslas på nätet om Apples nästa mobiltelefon.

Lightning-kontakten slopas

Det har spekulerats en hel del om huruvida Apple kommer att skrota Lightning-kontakten i 2021 års nya iPhone-modeller. Det som verkligen satte fart på ryktena var nya magsafe-laddaren till senaste iPhone 12, som enligt många var tänkt att vänja oss vid en iPhone helt utan portar. Macrumors rapporterar att trådlös laddning blir en av nyckelfunktionerna i nya iPhone 13. Detta har utan tvekan varit ett mycket omtalat ämne med många delade uppfattningar. En helt trådlös upplevelse kräver stora förbättringar av laddningshastigheten, men görs det bra kommer det utan tvekan bli starten på en ny era inom mobilteknik.

Touch ID

Enligt rykten kommer nya iPhone-modellen ha fingeravtrycksläsare under skärmen. Detta, tillsammans med Face ID, vore en naturlig utveckling i Apples säkerhetsåtgärder. Face ID kommer enligt rykten inte tas bort utan vara ett komplement till nya funktionen, så användarna själva kan välja. Förhoppningsvis hinner tekniken utvecklas och vara redo i tid för nästa släpp.

Vikbar iPhone

Både Samsung och Microsoft har nyligen lanserat vikbara modeller och det finns en riktigt stor chans att även iPhone hakar på trenden. Det verkar dock högst osäkert om Apples vikbara iPhone hinner släppas under 2021, enligt Tom's Guide . Men det vore verkligen intressant att se hur Apple tar sig an konceptet.

5G

Vissa rykten föreslår att nästa iPhone kan innehålla snabbare 5G-teknik med millimetervågor eller Sub-6 GHz, men inte båda, detta skulle senare göra det möjligt för Apple att spara pengar i länder där mmWave 5G-nätverk inte är tillgängliga. Snabbare mmWave 5G-teknik kan också expanderas till andra länder.

1 terabyte lagring

Enligt teknikläckaren Jon Prosser kan det bli aktuellt med en ökning av det maximala lagringsutrymmet på nya iPhone, från 512 gigabyte till 1 terabyte. Knappast alla användare har behov av så mycket lagringsutrymme, men det är goda nyheter för alla som fotograferar eller filmar i hög upplösning.

Vad tror du om ryktena? Vilka funktioner hoppas du se i nästa iPhone-modell? Berätta i kommentarsfältet!

Kommentera

Håll dig till ämnet, håll en god ton och visa respekt för andra. Vi tar bort inlägg som vi bedömer olämpliga.

Illustration - Inga frågor och svar

Bli först med att kommentera!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Exklusiva erbjudanden och kampanjer varje vecka. Läs om produktnyheter och trender, guider och produkttester som hjälper dig till en bättre affär!

Jag accepterar att via e-post få erbjudanden från PriceRunner, information om produktlanseringar och tävlingar.

Du kan avregistrera dig när som helst. Läs mer i vår Integritetspolicy.