Köpråd Diskmaskiner


De tre populäraste produkterna inom kategorin diskmaskiner. Klicka på bilderna för att komma till produkterna.

Tips när du ska köpa diskmaskin

Få saker underlättar mer i vardagen än en diskmaskin. Berg av smutsig disk i diskhon är ett minne blott. Detta kan spara många diskussioner om vems tur det är att diska. Oavsett om du delar hemmet med andra eller bor själv är det en njutning att mötas av en tom köksbänk. På så vis kan du börja laga frukost eller middag direkt, istället för att först behöva ta tag i disken.


Vilken diskmaskin ska jag välja?

Först och främst finns det modeller som står på golvet under bänken, och så finns bänkdiskmaskinerna. Dessa har i sin tur olika mått. De underbyggda, som de som står på golvet kallas, brukar finnas i två bredder: standardmåttet på 60 cm och ett smalare utförande på 45 cm. Bänkdiskmaskinerna kan ha flera olika mått, men i regel är de inte mer än 50 cm höga då de är menade att rymmas på köksbänken under ett överskåp. En smaksak kan vara om du vill ha en integrerad diskmaskin eller en fristående, alltså om du vill att den ska gömmas bakom en diskret front eller att man ska kunna se diskmaskinsluckan.


Diskmaskiner för varje budget

Kanske har du redan ett favoritmärke som du helst köper vitvaror från? Olika märken skiljer sig ofta åt vad gäller design, funktioner och priser. Kanske föredrar du ett klassiskt svenskt märke som Electrolux, eller så gillar du andra alternativ, som AEG, Cylinda, Bosch eller Blomberg. Genom att filtrera produkterna på PriceRunner efter priskategori ser du enkelt vilka märken som rör sig i vilka prisklasser. Det fiffiga på PriceRunners hemsida är att du också kan filtrera sökresultaten efter betyg och på så sätt få vägledning i ditt köp om du är osäker. Visst kan det kännas som ett säkert kort att köpa ett känt märke, men de okända kan vara minst lika bra. Då kan det vara särskilt praktiskt att kunna hämta information ur andra kunders recensioner.


Lär dig mer inför köpet

Med hjälp av filtreringen kan du även lära dig mer om diskmaskiner och på så vis fatta ett medvetet val. Du kan inte bara filtrera efter pris och betyg utan även söka på variabler som nyheter och popularitet. Som man kanske anat är de minsta modellerna, som bänkdiskmaskinerna, ofta billigast, men även den smalare versionen av den underbyggda kan vara överkomlig. Relativt snabbt kommer PriceRunner ge dig grundläggande koll på diskmaskinsmarknaden – en oväntad, men ack så matnyttig bonus!


Storleken har betydelse

Om du redan vet precis vad du behöver och får plats med i ditt kök, är den nya diskmaskinens storlek redan given. Då kanske du snarare är intresserad av vad du kan få ut av diskmaskinen utifrån de befintliga förutsättningarna.
När man snackar diskmaskiner brukar en uppdukning för en person räknas i form av så kallade kuvert. Hur mycket disk man kan få plats med i maskinen beskrivs alltså som exempelvis fyra eller åtta kuvert. Vad du behöver i fråga om kuvert beror på hushållets storlek och hur ofta du vill diska. Kanske bor du själv, men har ofta gäster? En fördel med färre kuvert för ett mindre hushåll är att diskmaskinen inte behöver stå halvfull länge utan snabbt fylls så att du kan diska, hålla fräscht och skona miljön. Köp diskmaskin efter önskad kapacitet.


Miljövänlig diskeffekt och hög kvalitet

Färg och form, knapparnas placering och hur lätt det är att förstå menyerna är av betydelse för de flesta. På PriceRunner kan du till exempel söka efter maskinens färg och om den har en gömd kontrollpanel. Men kanske än mer avgörande är egenskaper som diskeffekt, energiklass, ljudnivå och vattenförbrukning. Även här kan du utläsa mycket information ur recensionerna av den diskmaskin du är intresserad av. Självklart förväntar man sig att disken kommer ren ur alla diskmaskiner, men det kan ändå vara bra att se över de specifika egenskaperna. Diskmaskinen ska ha bra diskeffekt, men även bra skölj- och torkeffekt för ett fullgott resultat. De fristående maskinerna låter ofta mer än de integrerade, något som kan vara bra att veta om man har öppen planlösning i hemmet. Att inte kunna stänga dörren om en igångsatt diskmaskin när man har middagsbjudning kan störa mer än man räknat med. Det finns flera anledningar att välja en apparat som inte drar för mycket ström. En energisnål maskin som alltid körs helt fullmatad skonar både miljön och plånboken. Målet är alltså att få ren disk till ett bra pris på ett så miljövänligt sätt som möjligt! Sökfiltren hjälper dig att förena dessa kriterier.


Generella tips på vägen

Enligt boverket ska en diskmaskin installeras fackmannamässigt, eftersom den både ska anslutas till vatten- och elnätet och installationen därför är känslig. En god idé är att ha ett vrede på vattenblandaren som kan stänga av flödet till diskmaskinen när den inte används. Ett underlägg till diskmaskinen är bra för att skydda golvet mot dolda läckage. I slutändan man kanske mest mån om att få ren disk på ett smidigt sätt, men även den personliga smaken vad gäller enhetens design spelar in. Bli inte avskräckt, diskmaskinen finns till för att underlätta för dig i hushållsarbetet. Med hjälp av PriceRunners kategorier och sortering kommer du snabbt komma underfund med vad du behöver. Sedan kan du gå in på detaljerna och jämföra dessa på ett smidigt sätt. När du har gjort ditt val på hemsidan eller hittat en återförsäljare som har en butik nära dig kan du se fram emot en enklare vardag där diskmaskinen gör jobbet!