Årets e-handlare 2011 utsedd av Sveriges konsumenter

För åttonde året i rad har Pricerunner med hjälp av konsumentrecensioner utsett årets bästa e-handlare. E-handlarnas betyg baseras på recensioner från konsumenter som handlat hos återförsäljarna. I år ligger 26 491 recensioner till grund för utmärkelsen.

När en konsument avslutat ett köp hos en e-handlare som är ansluten till Pricerunners konsumentbedömningsprogram får hon svara på ett antal frågor om köpupplevelsen. En vecka efter köpet följs undersökningen upp och konsumenten får då bland annat svara på om leveransen kom i tid och hur en eventuell kontakt med kundtjänst upplevts.

- Att enbart konkurrera med pris på nätet fungerar inte, konsumenterna vill ha en trygg köpupplevelse och snabba leveranser, säger Peter Carlsson, vd på Pricerunner.
Kategori Återförsäljare Snittbetyg utav 5

Barn och Familj

Se Bambas utbud 4,65

Bläck och Toner

Se NordicInks utbud 4,7

Datorprodukter

Se Dustin Homes utbud 4,5

Film och Musik

Se Discshops utbud 4,57

Foto

Se Cyberphotos utbud 4,53

Hem och Trädgård

Se Bygghemmas utbud

4,53

Kontaktlinser

Se Lensons utbud 4,52

Ljud och Bild

Se Hembiobutikens utbud 4,54

Skönhet och Hälsa

Se NordicFeels utbud 4,78

Spel

Se Webhallens utbud 4,39

Sport och Fritid

Se OutdoorExpertens utbud 4,41

Telefoni

Se Electroworlds utbud 4,51

Vitvaror

Se Trettis utbud 4,51

Om undersökningen

Alla butiker med direktlänkar på PriceRunner.se och som använder PriceRunners konsumentbedömningsprogram har möjlighet att erhålla utmärkelsen. E-handlare måste ha haft programmet aktivt juni-november 2011 och fått minst 400 konsumentbetyg under samma period, för de kategorier där högst en e-handlare har fått mer än 400 konsumentbetyg har även de med fler än 200 konsumentbetyg inkluderats i utvärderingen. Konsumenterna betygsätter 16 olika parametrar, 1-5 poäng, där 5 är maxpoäng. Betyget är ett snitt av de 16 parametrarna.

PriceRunner är en tjänst för pris- och produktjämförelser och har verksamhet i Sverige, Storbritannien, Tyskland, Frankrike, Danmark och Österrike. Ungefär sex miljoner unika användare utnyttjar PriceRunners tjänst varje månad. Företaget grundades 1999 och har sitt huvudkontor i Stockholm. PriceRunner förvärvades 2014 av det amerikanska bolaget IAC (Nasdaq: IACI). För ytterligare information, vänligen besök www.pricerunner.se eller PriceRunners nyhetsrum.