1. Start
  2. Bäst i test

Uppdaterad  

Elvisp: 9 modeller i test

Tobias Jacobsson

Vill du veta vilken elvisp som är bäst? Vi har testat olika modeller, bland annat från Smeg, OBH Nordica och KitchenAid. För att en elvisp ska utses till bäst i test ska den ha en användarvänlig design, behaglig ljudnivå och vispa effektivt.

Elvisp Bäst i test

Så gjorde vi testet

Våra tester är oberoende utförda, och utgörs av testredaktörens uppriktiga och objektiva åsikter. Produkturval utförs och testresultat beslutas utan påverkan från tillverkare, återförsäljare eller andra interna eller externa parter.

Vi gör våra tester själva och testar alla produkter så som de är tänkta att användas i verkligheten. Alla elvispar har fått genomgå en rad olika prövningar, uppgifter de förväntas kunna utföra. Allt från att vispa grädde och ägg till degknådning. Testet har utförts av en person med öga för detaljer och kvalité och som är erfaren inom bak och matlagning. Alla elvispar har testats utifrån dess unika egenskaper för att ge en så rättvis bedömning som möjligt.

  • Design/grepp: Utseendet är viktigt för vissa och även hur smart designad produkten är. Har elvisparna någon unik designlösning? Är de tänkta att kunna stå framme som en designpryl eller gömmas undan i lådan? Är det enkelt att arbeta med maskinen, hur väl balanserad är maskinen och orkar man hålla maskinen under längre tider?

  • Sladd: Alla elvispar drivs av ström och sladden är oftast i vägen såväl i kökslådan som då maskinen används. Hur ser de olika sladdlösningarna ut?

  • Styrka/Ljudnivå: Elvisparnas angivna Watt-tal ger knappast någon bra bild av hur väl maskinen presterar, så hur starka och snabba är elvisparna egentligen? Hur väl blir resultatet? Är ljudnivån rimlig vid högsta hastighet?

  • Kvalité: Billiga enkla lösningar kanske inte heller är de bästa i längden, vi synar knappar och andra detaljer för att hitta svagheter. Hur välbyggd är elvispen? Finns det uppenbara detaljer som känns svaga/klena? Vad har man använt sig av för material?

Betyget på produkten är satt utifrån den samlade upplevelsen i förhållande till produktens pris, för att kunna avgöra produktens prisvärdhet. Det gör att även en billigare produkt har möjlighet att få bra betyg jämfört med en dyrare.

Vi har testat ett urval av elvispar. Jämför pris på populära elvispar på Pricerunner.

Fler elektriska tester

1. KitchenAid 5KHM9212 - BÄST I TEST ELVISP

Kraftfull digital elvisp för stora volymer

Motoreffekt: 85 W Typ av sladd: 1,5 m, Fast, kan vinklas, fästband Vikt: 1,1 kg Max arbetstid: Ingen tid angiven Max degvikt: Ingen maxvikt angiven Medföljande vispar: Trådvisp, Balongvisp, Degkrokar, Mixerstav Extra tillbehör: Tygpåse för vispar Färger: Flera val Storlek: 19,5x8x14,5 cm (utan vispar) Ljudnivå: Låg, dB: 54 dB

KitchenAid 5KHM9212EAC

KitchenAid 5KHM9212 har fått klassisk KitchenAid-design med märket i rostfri look och övrig plast i en metalickliknande färg som kan matchas med dina övriga köksprodukter i samma färgserie. Sladden sitter fast monterad och kan smidigt vinklas åt valfritt håll för att inte störa dig i arbetet. När du arbetat färdigt finns även ett smart gummiband som lindas runt sladden. Handtaget är väl tilltaget och har ett gummimaterial på undersidan för bästa grepp. Elvispen ligger balanserat i handen och känns mycket bekväm att använda.

Mjukstart minskar risken för skvätt

KitchenAid sticker ut i mängden med sina digitala inslag och även på deras elvisp hittar vi en digital hastighetskontroll i hela nio steg. Elvispen mjukstartar på lägsta hastighet varje gång vilket ger oss mindre risk för nedskvätt arbetsyta. Hastigheten är en toppklass för sig, från lägsta otroligt tysta nivå som i mycket låg fart rör om till det enormt kraftfulla högsta läget. Det går oerhört snabbt att vispa grädde mm och det känns att motorn är kraftfull då den lekande lätt knådar våra degar.

Kraftfull motor

Den kraftiga motorstyrkan tas även tillvara via de medföljande visparna som är större än vanligt vilket ger möjlighet för större mängder grädde mm att arbeta med. Det märks att KitchenAid 5KHM9212 är en påkostad elvisp både när det gäller design, motorstyrka och finesser. För dess relativt höga pris får man en elvisp i absoluta toppskicket och vi kan inte annat än att njuta då vi använder den. Betyget placeras därför i topp!

Mycket kraftull motorväldigt tyst
Högt pris

Prisjämförelse

Jämför alla priser

KitchenAid Elvisp 9 Hastigheter Creme

1 999 kr

KitchenAid - Midline Elvisp 9 hastigheter Creme

1 999 kr

Elvisp midline creme one size

2 019 kr

2. Smeg HMF01

Motoreffekt: 250 W Typ av sladd: 1,5 m, fast monterad baktill, kan vinklas Vikt: 1 kg Max arbetstid: Ingen maxtid angiven Max degvikt: Ingen maxvikt angiven Medföljande vispar: Trådvispar, ballongvispar, degkrokar Extra tillbehör: Förvaringspåse Färger: Svart, röd, grön, creme, blå, rosa, vit Storlek: 22 x 18 x 12 cm (utan vispar) Ljudnivå: medel: 66 dB

Smeg HMF01

När det gäller utseende är Smeg en svårslagen snygging i retro 50-talsstil. Vi testar en mintgrön variant, och även om utsidan inte är allt blir vi glada bara av att titta på den. Att de olika tillbehören kommer i en fin tygpåse förstärker känslan av exklusivitet, och i stället för att låta dem ligga huller om buller i kökslådan sparar vi gärna påsen.

Hastigheten justeras med knappar

Vispen har nio hastigheter som justeras med hjälp av en plus- och en minusknapp. Den mjukstartar på varje nivå, så att vi slipper stänka ner köket. Håller man ner plusknappen växlar man snabbt över till turboläget. Här hör vi tydligt hur motorn accelererar, men den gör det mjukt och behagligt. I början irriterar det lite att det inte går att hålla ner knapparna för att justera hastigheten, i stället behöver man trycka flera gånger. Vi vänjer oss dock fort.

På den digitala displayen syns både vilken hastighet vi vispar på och hur många sekunder vi vispat. Det är en liten men uppskattad detalj, eftersom vi inte behöver hålla koll på klockan medan vi vispar.

Ljudnivån ligger på 68,5 dB när vi mäter, vilket räknas som högt. Det finns elvispar i testet som är tystare, men vi reagerar faktiskt inte nämnvärt på volymen när vi vispar.

Klåfingriga bagare kan råka lossa visparna

Visparna lossas med en knapp på undersidan, likt när man avfyrar en pistol. Man måste trycka rätt hårt, men det går att lossa dem medan vispen är igång, vilket kan bli ett problem för barn med nyfikna fingrar. Men det är också det enda negativa vi upplever när vi testar.

Smeg imponerar med både design och funktion. Elvispen känns stabil i handen utan att vara för tung, och när vi bakar syltkakor vispar den effektivt ihop ingredienserna till degen – snabbt! Det här är en riktigt bra produkt som är värd sin prislapp om du har budgeten för den.

Snygg designsmidiga knapparvispar effektivt
Går att lossa visparna medan den är igånghögt pris

3. Dualit Hand Mixer DHM3

Designpryl med hög prestanda!

Motoreffekt: 400 W Typ av sladd: 1,15 m, Dras in/ur Vikt: ca 1,3 kg Max arbetstid: 1 min/ 2 min/ 2,5 min (Deg/Ballongvisp/Bladvisp) (Vila 5 min) Max degvikt: 250 g (Obs endast mjölvikt) Medföljande vispar: Bladvisp, Ballongvisp, Degkrokar Färger: Flera val Storlek: 20x9,5x15 cm (utan vispar) Ljudnivå: Hög, dB: 71 dB

Dualit Hand Mixer

Dualit Hand Mixer DHM3 tillhör kategorin kökstillbehör där design har stor betydelse liksom dess prestanda. När elvispen inte används ser den närmast sladdlös ut eftersom sladden kan vridas in i maskinen. En genuint smart lösning som håller sladdtrassel borta.

Bekväm att hålla i

Handtaget är stort och passar såväl stora som små händer. Ett reglage nås med tummen och ger dig möjlighet att variera hastigheten i 5 steg. Även om elvispen känns relativt tung så blir den otroligt lätt att arbeta med då elvispen ligger välbalanserad i handen och lyfter lite lätt från bunken vid vispning.

Imponerande motor

Dualits elvisp är mer än bara design då dess motor imponerar och färdigställer vispad grädde på nolltid. Vi inser snabbt att vi inte ens behöver köra på högsta effekt alltid utan nöjer oss med något lägre. Är det dock bråttom så är det bara att dra på högsta effekt men samtidigt blir ljudnivån ansträngande och det är nära att hörselkåporna åker på. Dessutom får inte högsta hastighet användas i mer än 5 sekunder enligt manualen, vilket kan ses som väldigt snålt.

Övriga drifttider är även de rejält begränsade, vilket förvånar oss då Dualits elvisp har en av de kraftigaste fläktar för att kyla motor och växelhus. Den begränsade drifttiden kompenseras dock av en mycket hög hastighet på visparna. Att vispa 500ml grädde blir inga svårigheter inom den begränsande drifttiden. Dock glömmer vi ständigt bort att högsta hastighet endast är till för tillfälliga pulser om 5 sekunder.

Sammantaget levererar Dualit en visp som bjuder på snygg design, kraftfull prestanda och en byggkvalité som lär hålla i många år. Vi hade dock förväntat oss en tystare maskin och betydligt längre drifttider i denna prisnivå vilket tyvärr drar ner betyget något för Dualit Hand Mixer DHM3.

Inbyggd sladdvindakraftfull motorvälbyggd
Hög ljudnivåkraftigt begränsad drifttid

4. Bosch MFQ4030

En mångsidig elvisp med innovativ trådvisp!

Motoreffekt: 500 W Typ av sladd: Fast monterad baktill Vikt: 1,1 kg Max arbetstid: Ingen tid angiven i manualen. Max degvikt: 500 g Medföljande vispar: Trådvisp, degkrokar (rostfritt/plast) Extra tillbehör: Uttag för mixerstav Färger: Vit/grå Storlek: 20,5x7,5x16 cm (utan vispar) Ljudnivå: Låg, dB: 62 dB

Bosch MFQ4030

Bosch MFQ4030 har ett snyggt hölje i vit högbank plast med grå detaljer. Fronten och undersidan har fått en snygg aluminiumliknande yta i plast. Sladden är fast monterad baktill och lätt vinklingsbar i höjdled. Den går utmärkt att vira runt elvispens handtag och har ett litet klipp för att hålla den på plats. Greppet är generöst och den lätta maskinen är smidig att arbeta med. Hastighetsreglagen nås enkelt med tummen och genom ett enda reglage sköts både pulsläget och de fem hastigheterna.

Bosch har skickat med en unik trådvisp som enligt dem skall ge ett snabbare resultat vid vispning. Små kulor sitter på trådvispen vilket skall snabba på resultatet. Själva visparna är dock ganska små och vi märker ingen större skillnad när vi står och vispar våra maränger.

Helt ok ljudnivå

Man har även skrivit ”Super silent” som en viktig egenskap för elvispen, vilket höjer våra förväntningar men här blir vi inte särskilt imponerade. Elvispen är absolut inte högljudd, men den är heller inte särskilt tyst i de högre hastigheterna och det är just de hastigheterna som behövs vid vispning av ägg, grädde och liknande.

Som degknådare lyckas Bosch elvisp bra även om den kan låta lite ansträngd vid maxvikten 500 g deg. Resultatmässigt blir vi nöjda och placerar därför Bosch MFQ4030 högt på betygsskalan. En lagom tyst elvisp som gör jobbet någorlunda snabbt till ett mycket bra pris. Som bonus kan tillbehör såsom mixerstav köpas till.

Relativt tystingen begränsad användningstid
Något långsam

5. Electrolux EHM 4400

Stark elvisp med praktiskt stativ för alla tillbehör

Motoreffekt: 300 W Typ av sladd: 1,5 m, Fast monterad baktill Max arbetstid: 2 min (20 min vila) Max degvikt: 1,5 kg fast vikt Medföljande vispar: Trådvispar, degkrokar. (Rostfritt stål) Extra tillbehör: Stativ för förvaring Färger: Vit/Grå Storlek: 20x10x15 cm (utan vispar) Ljudnivå: Hög, dB: 68 dB

Electrolux EHM4400

Electrolux EHM 4400 har en enkel design i vit och grå plast. Baktill sitter en platta som fungerar som kombinerad sladdvinda och stöd då man ställer ifrån sig elvispen under arbetet. Sladden är fast monterad och kan alltså enkelt viras runt elvispens stöd när den inte används. EHM 4400 har ett bra stort grepp och ligger välbalanserat. Hastighetsreglaget nås enkelt med tummen och regleras i fem steg. En pulsknapp finns för att snabbt komma till högsta hastigheten.

EHM 4400 har inga problem med att vispa ihop grädde eller knåda ihop en deg och elvispens motor känns stark nog för de flesta av dess uppgifter. Vi ställer oss dock starkt frågande till att maskinen skulle orka med de enorma viktangivelser som står skrivna i manualen på 1,5kg då en deg på 500g känns ganska ansträngande för maskinen.

Elvispen har en något hög ljudnivå och en ganska begränsad användningstid på max 2 minuter för att sedan behöva svalna i minst 20 minuter. Materialvalet imponerar på vissa detaljer såsom de rejäla visparna i rostfritt stål medan hastighetsreglaget i plast inte lever upp till samma kvalitetskänsla.

Electrolux EHM 4400 är en stark maskin som dessutom bjuder på ett smart förvaringsstativ för elvispen och dess vispar. Det tillsammans med den mycket låga prisnivån ger såklart en fördel men tyvärr blir bedömningen lidande av dess höga ljudnivå och kraftigt begränsade arbetstid tillsammans med plastigt hastighetsreglage.

Smidigt förvaringsstativsmart sladdlösning
Kort max körtid/lång vilotidhög ljudnivå

Prisjämförelse

Jämför alla priser
Illustration - Det finns inga priser just nu

Det finns inga priser just nu

6. Philips HR3740

Motoreffekt: 450 W Typ av sladd: 1,2 m, Fast monterad baktill Vikt: ca 1 kg Max arbetstid: 6 min med trådvisparna Max degvikt: 1000 gram med degkrokarna Medföljande vispar: Trådvisp, Degkrokar (Rostfritt/Plast) Färger: Vit och grå Storlek: 19x9x15 cm (utan vispar) Ljudnivå: Hög, dB: 79 dB

Philips HR3740

Philips Viva Mixer HR3740 är en nätt och lättanvänd elvisp som kommer tillsammans med både trådvisp och degkrokar.

Denna visp är vit med en kashmirgrå infällning och ser trevlig och stilren ut. Inte en design som kommer få någon att gå i spinn, men inte heller allt för trist. Sladden räcker gott och väl längdmässigt, men den går inte att ta loss och inte heller finns någon annan lösning än att helt enkelt vira den runt maskinen då den ska förvaras. Det finns visserligen en liten kant på undersidan, som hjälper till att hålla den upplindande sladden på plats.

Överraskande hög ljudnivå

Vispen vilar skönt i handen och vispar grädde effektivt. Philips HR3740 har fem olika hastigheter och ett turboläge. Det är lätt att växla mellan hastigheterna genom ett reglage på ovansidan. Turbohastigheten aktiveras genom ett klick på turboknappen, som man får lov att hålla intryckt. Så fort man släpper den, återgår vispen till den valda hastigheten.

Vad som överraskar dock, är den höga ljudnivån. När man kör denna visp på högsta hastighet, mäter vi ibland upp strax över 80 dB – vid turboläget är det dock något lägre. Det märks att detta är en ganska högljudd visp. Har man använt den under en stund blir man helt enkelt lite trött i öronen.

Men bortsett från dess ljudnivå, är detta en praktisk visp att ha hemma för den som behöver extra visphjälp i köket.

Snyggslät undersida som är lätt att torka avkraftfull motor
Väldigt hög ljudnivå

7. Hamilton Beach 62655-Ce

Imponerande låg ljudnivå, men alldeles för tung

Motoreffekt: 200 W Typ av sladd: 1,5 m, fast, kan vinklas, låsbar Vikt: 1 kg Max arbetstid: 5 minuter Max degvikt: Ingen maxvikt angiven Medföljande vispar: soft scrape-vispar, ballongvisp, degkrokar Extra tillbehör: Förvaringslåda Färger: Svart med silvriga detaljer Storlek: 20 x 16 x 8 cm (utan vispar) Ljudnivå: låg: 62 dB

Hamilton Beach Professional 62655-CE

Hamilton Beach 62655-Ce är en rejäl modell med snygga silvriga detaljer. Den kommer med en ballongvisp, två silikonbeklädda vispar och ett par degkrokar. Silikonet är en välkommen detalj, eftersom det skonar våra melaninskålar­. Ballongvispen vispar snabbt grädden mjuk och fluffig, och det tar inte heller lång tid att få en välknådad och smidig bröddeg. Visst, vi märker att vispen får ta i lite och att det påverkar hastigheten en gnutta, men vi upplever inte det som något större problem.

Mjukstart minskar risken för stänk

Elvispen har en digital panel som visar vilken nivå (av sju) vi vispar på. Starthastigheten är låg och mjuk, vilket minskar risken för stänk. Nivån justeras med hjälp av ett hjul, och det är enkelt att nå med tummen när vi vill justera den. Däremot upplever vi en nackdel: att stänga av fort är svårt, eftersom det krävs ett par “scrollningar” på hjulet innan vispen stannar. Där hade vi hellre sett att det fanns en knapp. Visparna lossas genom att trycka på en spak på undersidan. Detta förvirrar testpanelens yngre deltagare, som utsatte spaken för otaliga avfyrningsförsök under testets gång.

Tung att hålla i

Vi imponeras av ljudnivån, som är märkbart lägre än många andra vispar vi testat. Den är faktiskt riktigt behaglig. Tyvärr dras betyget ner av att flera i testpanelen upplever att vispen är känns ovanligt tung att hålla i, och de starka vibrationerna gör att man fort blir trött i handen. Detta är ett stort minus, eftersom små barn och personer med nedsatt muskelfunktion troligtvis inte kommer att kunna använda elvispen.

Elvispen har en snygg och modern design, och det märks att Hamilton Beach har tänkt på många detaljer. Men dess tyngd och hårda vibrationer drar ner betyget rejält – det här är tyvärr inte en visp för familjen med små barn som gärna hjälper till att baka.

Låg ljudnivåsnygg designlåg starthastighet
Tungvibrerar mycketgår att lossa visparna medan den är igång

8. Braun MultiMix 3 HM3000

Tystgående lättviktare

Motoreffekt: 450 W Typ av sladd: 1,28 m, Fast monterad baktill Vikt: ca 0,7 kg Max arbetstid: 5min/15min (deg/trådvisp) Max degvikt: Ej angivet i manual Medföljande vispar: Trådvisp, Degkrokar (Rostfritt/Plast) Färger: Vit Storlek: 20,5x7,5x16 cm (utan vispar) Ljudnivå: Medel, dB: 65 dB

Braun MultiMix 3 HM3000

Braun MultiMix 3 HM3000 är en relativt simpel men funktionell elvisp där designen eller funktionaliteten inte förändrats särskilt mycket de senaste åren. Men samtidigt gör den just sitt jobb så varför ändra ett bra koncept?

Kämpar med degen

Sladden är fast monterad baktill och lagom lång men tyvärr finns inte något fäste för att vira runt maskinen på smidigt sätt. Greppet är väl tilltaget och via tummen nås alla knapparna utan problem. Elvispen har en mycket stor on/off knapp och därunder finns ett reglage som steglöst ändrar hastigheten. Sista steget är ett turboläge som ökar hastigheten markant.

Själva motordelen sitter framför tummen vilket inte ger något balanserat läge men samtidigt är elvispen inte särskilt tung och därför lättarbetad. Vid bearbetning av deg får Brauns elvisp kämpa hårt och då ingen maxvikt står angiven vet vi inte riktigt vad vi ska förvänta oss. Elvispen klarar vår 500 g deg men låter ganska ansträngd.

Stor andel plast

Ljudnivån känns helt acceptabel medan hastigheten vid vispning av grädde och annat inte uppnår några snabba resultat. Alla medföljande vispar kan köras i maskindisk och är i ett rostfritt material med infästning i plast. Braun har satsat på en enkel elvisp som gör sitt jobb även om det kan ta lite längre tid.

Designmässigt hade vi förväntat oss en mer balanserad maskin och då stora delar av materialvalet är i plast, även på visparna, så finns större risk för att de slits med åren. Prisnivån hamnar inte helt i paritet med våra förväntningar av elvispen men då Braun MultiMix 3 klarar sina arbetsmoment bra hamnar betyget på godkänt.

Låg ljudnivålåg vikt
Något långsamnågot svag

9. Russel Hobbs

Kraftfull elvisp, men plågsamt högljudd

Motoreffekt: 350 W Typ av sladd: 1,2 m, monterad på höger sida, kan vinklas Vikt: 0,9 kg Max arbetstid: 5 minuter Max degvikt: Ingen maxvikt angiven Medföljande vispar: en ballongvisp, två vispar, två degkrokar Extra tillbehör: Snap on-förvaringslåda Färger: Turkos, blå, rosagrå och svart Storlek: 19,5 x 16 x 9 cm (utan vispar) Ljudnivå: hög: 84 dB

Russell Hobbs Swirl

Russel Hobbs Swirl kommer i fyra olika metallic-färger inspirerade av ädelstenar, och vi testar varianten smoky quartz som är riktigt fin i rosagrå plast. Den kommer bland annat med ett par nylonförstärkta vispar, vilket ger en mjukare vispning. Med alla tillbehör kommer också en förvaringslåda.

Alldeles för högljudd

Vispen erbjuder fem hastigheter (plus ett turboläge som nås genom att man trycker ner en knapp) och det första vi reagerar på är hur kraftfull den känns. Det går riktigt fort att knåda en bröddeg, och det blåser rejält från elvispens fläkt. Tyvärr reagerar vi på den höga ljudnivån – ingen i panelen står ut med att vispa på den högsta hastigheten eftersom ljudet är så starkt. I stället är alla överens om att man helst vispar på nivå tre för att slippa få ont i öronen. Visserligen är elvispen mycket effektiv, så det är inte länge man behöver stå ut med ljudet, men volymen drar ändå ner betyget något.

Smidigt reglage justerar hastigheten

Vispen har ett reglage som gör det enkelt att justera hastigheten – dra det uppåt med tummen för att öka hastigheten och nedåt för att sänka den. Reglaget sitter så att det är lätt att komma åt, och det har dessutom en liten inbuktning för tummen som gör det lätt att få ett grepp om det. Det är särskilt uppskattat när man vill stänga av elvispen – ett litet tryck med tummen och vispen stannar direkt. Det är också genom att trycka ner reglaget som man lossar visparna. Vi noterar att knappen ibland fastnar, så det är inte helt smidigt.

Russel Hobbs Swirl är ett värt köp om du står ut med det höga ljudet. Sladden känns också lite kort och vi hade önskat att den var svängbar för smidigare hantering, men förutom det är det en kraftfull elvisp som gör sitt jobb.

Kraftfull motorsnygg design
Alldeles för högljudd

Allt om elvispar

Ett av kökets större historiska genombrott måste ändå varit då elvispen introducerades för lite mer än 100 år sedan. Dess konstruktion har på många sätt varit densamma genom åren även om design och motorkraft förbättrats med tiden. I årets test av elvispar hittar vi allt från billigare modeller till dyrare där motorstyrka, design och smidiga extrafunktioner sticker ut.

Elvispens effekt

Likt övriga hushållsprodukter skyltas det vilt med Watt/effekt på lådorna men vi vet att det angivna effekttalet sällan ger en vägledning till maskinens verkliga styrka. Olika typer av motorer och lösningar på kylning ger dessutom en varierad grad av styrka och ljudnivå. Ljudnivån var en faktor med stor variation mellan modellerna och delades in i nedan indelning. Nivån uppmättes som ett medelvärde vid en minuts användning med största delen på högsta hastighet.

Låg: <62dB Medel: 62-66dB Hög: >66dB

Generellt ser vi att de dyraste maskinerna har en betydligt starkare motor. Det återspeglas också genom storleken på de medföljande visparna som till de starkaste maskinerna är mycket större vilket ger en klar fördel då stora mängder skall vispas. Visparna som medföljer varierar i materialval men där de flesta tillverkare har satsat på vispar i helt rostfritt utan plastdetaljer.

Hastigheten på elvispar

Även hastigheten skiljer rejält mellan dyrare och billigare modeller där dyrare har större spann mellan lägsta och högsta hastighet vilket gör att du enklare kan blanda långsamt när det krävs. Om din primära uppgift för elvispen är att vispa grädde så vill vi också påpeka att även några av de billigare modellerna uppvisar riktigt bra resultat.

Om du däremot står i valet mellan en hushållsassistent och en elvisp för brödbakning vill vi tydliggöra att elvisparna klarar endast små mängder degknådning och de flesta endast under kraftigt begränsad arbetstid. Men för den som söker elvispens smidighet och inte har några större knådningsbehov så har vi i det här testet några riktigt bra kandidater!

  • Bäst i test
  • Rea
  • Guider
  • Om oss