Internationella butiker
Pris inklusive frakt
Proshop
Utländsk butik. Var uppmärksam på att andra villkor och regler kan gälla.
Pris inkl. frakt3 486 kr
Pris exkl. frakt3 486 kr
Utländsk butik. Var uppmärksam på att andra villkor och regler kan gälla.
Pris inkl. frakt3 548 kr
Pris exkl. frakt3 548 kr

Möt nästa spelkonsol från Nintendo

”Nintendo NX”, det var länge kodnamnet för Nintendos nästa spelkonsol. Och nu är konsolen officiellt presenterad: Här är Nintendo Switch!

Vad föredrar du mest när det kommer till spelkonsoler? En handhållen, eller en som är fast placerad vid TV:n?

Med Nintendos kommande spelkonsol, Nintendo Switch, behöver du inte välja. Switch integrerar allt i en produkt. Ja, Nintendo Switch kan nog beskrivas bäst som en uppgraderad version av Nintendo Wii U och Nintendo Wii, i en och samma produkt. Allt i en nyare förpackning, naturligtvis. Den nya spelkonsolen avtäcktes den 20 oktober i en introduktionsvideo på Nintendos hemsida. Vi vet därför hur Nintendo Switch i princip kommer att fungera när produkten når marknaden i mars nästa år.

Så fungerar Nintendo Switch

Naturligtvis har du Switch-kontrollen, en dockningsstation som ansluter konsolen till TV:n, och på båda sidor av konsolen har den två så kallade Joy-Con-kontroller. De två kan tas av, så att man antingen har en kontroll i varje hand, eller om det är flera spelare, en kontroll vardera. I sitt pressmeddelande så förklarar Nintendo också att man kan använda till och med fler kontroller än så. Alltså kan man vara fler än två spelare. Dock så utelämnar Nintendo i information om exakt hur många man kan vara samtidigt.

Men du kan också ta din Nintendo Switch-konsol med dig under armen och träffa andra Switch-användare, och sedan använda multiplayer-spel. Detta kan man också se exempel på i produktvideon som släpptes. I videon ser vi alltså åtta personer spela – fyra i varje lag. Så det är allt man vet än så länge.

-- Med denna första titt på Nintendo Switch så hoppas jag att fansen omedelbart kommer att kunna föreställa sig möjligheterna att kunna leka fritt när, var och hur de vill, säger Satoru Shibata, VD för Nintendo of Europé, i ett pressmeddelande.

Dessutom så informerades det om att själva Joy-Con-kontrollerna kommer att kunna klickas ihop med ett tillbehör, som gör att kontrollerna mer påminner om en klassisk handkontroll. Om du inte gillar den lösningen, så kommer man kunna använda Nintendo Switch Pro Controller som substitut, förklarades det.

Pris och tillgänglighet

Mer information har vi faktiskt inte om Nintendos nya spelkonsol, såhär fyra år efter att senaste tillskottet, Nintendo Wii U, blev släppt. Men vi lär nog bli klokare på vad Nintendo Switch innebär, ju närmare vi kommer lanseringsdatumet, som är satt 3 mars 2017. Exakt pris för den nya konsolen i Sverige kommer alltså vid en senare tidpunkt. Och det kommer vi på PriceRunner naturligtvis meddela dig om när vi vet mera!

Senast uppdaterad: 20 oktober 2016