Internationella butiker
Pris inklusive frakt
KopEnScooter

Batavus Genova E-Go Mattsvart 53cm

Batavus Genova E-Go Mattsvart 53cm

Batavus Genova E-Go Mattsvart 53cm

14 990 kr
Fri frakt
Till butik
BatBike

Batavus Genova E-go, 2017

Batavus Genova E-go, 2017

Batavus Genova E-go, 2017

15 490 kr
Fri frakt
Till butik
TCM Cykel

2017 Batavus Genova E-go Dam

2017 Batavus Genova E-go Dam

2017 Batavus Genova E-go Dam

18 089 kr
17 990 kr exkl. frakt
Till butik
Erlan Cykel och Sport

2017 års Batavus G... tteri och fotbroms

2017 års Batavus Geno... batteri och fotbroms

2017 års Batavus Genova Ego ... 1,6 amp batteri och fotbroms

18 395 kr
17 900 kr exkl. frakt
Till butik
Henrikssons Cykel

Batavus Genova E-Go 2017

Batavus Genova E-Go 2017

Batavus Genova E-Go 2017

18 449 kr
17 999 kr exkl. frakt
Till butik
Svanborg & Lundberg

Batavus Genova E-Go

Batavus Genova E-Go

Batavus Genova E-Go

19 129 kr
18 999 kr exkl. frakt
Till butik

Vad ska man tänka på när man köper elcykel?

Precis som med vanliga cyklar är cykelns syfte det första som du ska tänka på. Hur ska den användas? Ska du cykla runt i stan eller i skogen? Det finns normala cyklar, modeller anpassade för trekking och mountainbikes (MTB) med elmotor. De flesta ”normala” modeller klarar av en tur i skogen, men beroende på terräng kan det bli knepigt att ta sig fram. Kör man mycket i terräng är det bättre att välja en MTB som är anpassad med en mer dämpad framgaffel, samt har en låg tyngdpunkt då batteriet oftast är placerat på ramen.

Som vanligt väljer man en ramtyp – dam, herr eller lågt insteg – och det som skiljer dem åt är höjd och placering av insteget (överröret). De flesta ramtyperna passar de flesta personerna, det viktigaste är att man får en bra körposition och insteg. Körpositionen kan antingen vara av en mer sportig eller upprätt typ, än en gång beror det på vad man föredrar och vill uppnå med cykeln. Tänk på att körpositionen påverkar olika delar av kroppen, rygg och axlar exempelvis. Så har du till exempel ryggproblem är det viktigt att hitta en körposition som är snäll mot ryggen.

Växlar och underhåll

Växlar är en viktig aspekt och beror än en gång på vad du vill få ut av cykeln. Färre växlar kräver mindre underhåll, men fler växlar gör det mycket enklare att ta sig uppför backarna. Underhållet beror på växlarnas placering, om de är invändiga eller utvändiga. Invändiga är skyddade mot väderpåverkan och lättare att underhålla. Utvändiga växlar ger fler möjligheter då antalet växlar är högre, men då växlarna regelbundet behöver justeras så är det högre underhållning av dessa modeller.

Det bästa tipset är att gå till en butik och få råd och hjälp att prova fram en modell som passar dig! Där kan du även få experthjälp med att välja rätt modell med lämplig motor och batterikapacitet. Motorn och dess vridmoment, och batterikapaciteten är viktiga komponenter som ska stämma med ditt ändamål. Motorer ligger oftast mellan 25–40 Nm i vridmoment och standard för batterikapaciteten är 400 Wh, vilket räcker gott och väl till de flesta syften.

Att använda en elcykel är väldigt enkelt – slå på batteriet, ställ in assistansnivån (hur mycket hjälp du vill ha) och sedan är det bara till att börja trampa. När du behöver ladda batteriet igen så tar det normalt 4-6 timmar.

Självklart finns vi här för dig med marknadens utbud av elcyklar. Kika runt, jämför och hitta den billigaste elcykeln som passar dig!