Internationella butiker
Pris inklusive frakt
Hobbyprylar

Razer Ouroboros

Razer Ouroboros

Razer Ouroboros

1 238 kr
1 199 kr exkl. frakt
Till butik

Flexibilitet på gott och ont

Razers dyrgrip levereras i en transparent kub, som om den hade varit gjort av renaste guld. Är den värd all uppståndelse?

Vänsterhänta datorspelare har inte allt för många pekdon att välja mellan, men det vill Razer ändra på. Razer Ouroboros har avtagbara sidplattor för att du ska kunna placera tumstödet (om du nu vill ha ett) på rätt sida. Men inställningsmöjligheterna är fler än så. Du kan dra i bakstycket för att förlänga den och genom att vrida på en ratt kan du höja bakpartiet. Du kan även ta ut det laddningsbara aa-batteriet och köra trådat för att hålla nere vikten.

Det låter kanske som en ergonomisk dröm, men det är inte helt sant. Alla lösa delar får den snarare att kännas kantig och oskön, och om man nu ska lägga 1200 kronor på en mus är det väl lika bra att köpa en som känns bra direkt?

Desto trevligare är specifikationerna. På insidan sitter en 32-bitars arm-processor som ska hålla nere fördröjningen till en millisekund, och kombinationen av laser och optisk sensor gör den extremt pålitlig oavsett underlag. Du kan till och med lyfta den lite lätt utan att tappa kontrollen. Batteriet, som räcker i ungefär tolv timmar, laddas när du hänger upp musen på den usb-drivna mottagaren.

Publicerad: 19 september 2014