Internationella butiker
Pris inklusive frakt
Arsa Data

Huawei P9 32GB Silver

Huawei P9 32GB Silver

Huawei P9 32GB Silver

3 678 kr
Fri frakt
Till butik
Multitech Data

P9 Silver

P9 Silver

P9 Silver

3 915 kr
3 820 kr exkl. frakt
Till butik
GH Data

51090VBV

51090VBV

51090VBV

3 951 kr
Fri frakt
Till butik
Liontech Computer Group AB

P9 Silver

P9 Silver

P9 Silver

3 958 kr
3 899 kr exkl. frakt
Till butik
DataPryl

Huawei P9 - Pekskä... - mystiskt silver

Huawei P9 - Pekskärms... id - mystiskt silver

Huawei P9 - Pekskärmsmobil -... - Android - mystiskt silver

4 011 kr
3 912 kr exkl. frakt
Till butik
MrArtur

HUAWEI P9 Silver

HUAWEI P9 Silver

HUAWEI P9 Silver

4 180 kr
Fri frakt
Till butik
Svenska CD-Data

HUAWEI P9 Silver

HUAWEI P9 Silver

HUAWEI P9 Silver

4 262 kr
4 142 kr exkl. frakt
Till butik
Compliq System AB

HUAWEI P9 Silver

HUAWEI P9 Silver

HUAWEI P9 Silver

4 421 kr
4 298 kr exkl. frakt
Till butik
New Dator

Huawei Ascend P9 3... um gray - DE goods

Huawei Ascend P9 32GB... nium gray - DE goods

Huawei Ascend P9 32GB LTE sm... one titanium gray - DE goods

4 455 kr
4 406 kr exkl. frakt
Till butik
Datagrottan

HUAWEI P9 MYSTIC S... (SINGLESIM 3/32GB)

HUAWEI P9 MYSTIC SILVER (SINGLESIM 3/32GB)

HUAWEI P9 MYSTIC SILVER (SINGLESIM 3/32GB)

4 617 kr
4 118 kr exkl. frakt
Till butik
Microshop

Huawei P9 Titanium Grey

Huawei P9 Titanium Grey

Huawei P9 Titanium Grey

4 785 kr
4 699 kr exkl. frakt
Till butik
Datia

HUAWEI P9 32GB Blå... 28GB, 3000 mAh, 4G

HUAWEI P9 32GB Blå Sm... >128GB, 3000 mAh, 4G

HUAWEI P9 32GB Blå Smartphon... MicroSD->128GB, 3000 mAh, 4G

5 555 kr
5 431 kr exkl. frakt
Till butik
Combuyit

Huawei P9 Mystic Silver

Huawei P9 Mystic Silver

Huawei P9 Mystic Silver

6 735 kr
Fri frakt
Till butik
MyTrendyPhone

Huawei P9 - 32GB - Mystic Silver

Huawei P9 - 32GB - Mystic Silver

Huawei P9 - 32GB - Mystic Silver

Frakt okänd
4 036 kr exkl. frakt
Till butik

Utsedd till bästa smartphone 2016-2017

Vi har testat Huawei P9 som blivit utsedd till bästa smartphone 2016-2017. Huawei blandar lyx med proffsfoto i sin nya flaggskeppsmobil Huawei P9.

Tack vare de dubbla kameramodulerna (med sensorer från Sony) har Huawei P9 också en “postfokus”-funktion som innebär att du i efterhand kan dra på lite extra suddig bakgrund.

Huawei har de senaste åren smugit upp från mellanklass-rummet till de fina salongerna. De började med att erbjuda bra prestanda men sådär finish, till ett rimligt pris. Sakta men säkert har mobilerna blivit lyxigare och priserna bara lite högre. Vi har testat deras nyaste och bästa modell, Huawei P9.

Lyxig men hal

Redan fjolårets Huawei P8 var en riktigt välgjord mobil och det är P9 också. Chassit är helt i metall, med bra öga för detaljer och en lagom storlek. Jämfört med föregångaren är P9 också betydligt mer rundad och polerad. Skärmkanterna är mycket tunna vilket gör att mobilen blir smidigare än många konkurrenter med samma skärmstorlek. Ska man vara negativ mot något är Huawei P9 lite hal och därför lätt att tappa.

Bra skärm med starka färger

Skärmen är en amoled-variant som ger bra kontrast och bra skärpa. Den har däremot ett lite irriterande, blåaktigt färgstick och en tendens till överdrivet mättade färger. Upplösningen är full hd vilket är “lågt” jämfört med konkurrenterna. Men full hd är också mer än skarpt nog för en 5,2-tumsskärm, så det är fullt förståeligt att Huawei inte velat kosta på mer när få eller inga användare skulle märka skillnaden.

Samarbete med legendariskt kameramärke

Kameran är den stora stjärnan i Huawei P9. Den är utvecklad i samarbete med tyska kameratillverkaren Leica, som annars är mest kända för sina svindyra M-modeller, som kostar runt 40.000 kronor exklusive objektiv. Exakt hur de två företagen samarbetat på själva kameran framgår inte. Antagligen vill Huawei få lite bättre image och vad kan då vara bättre än att alliera sig med en välrenommerad tillverkare från Europa?

Samarbetet är däremot väldigt uppenbart i kamera-appen, som är mycket bra. Appen ger intryck av att vara designad av någon som använder “riktiga” kameror, det vill säga saker sitter på rätt plats och är lätta att komma åt, i rätt ögonblick. Inställningarna för iso, slutartid och liknande kan göras manuellt och bilderna kan sparas i raw-format för den som föredrar det.

Dubbla kameror – dubbelt så kul

På baksidan av P9 sitter inte en utan två kameralinser. Poängen med det är framförallt att två kameror tillsammans kan ge ett större ljusinsläpp vilket i sin tur leder till högre bildkvalitet.

En av kamerorna tar färgbilder och en svartvita. De kan också användas var för sig vilket innebär att du kan fota svartvitt. Hur många som vill göra det är vi inte säkra på, men det är helt klart roligt. Frånvaron av färger gör sig väldigt bra i vissa situationer, inte minst när ljuset är dåligt eller bara konstigt, som på en konsert.

Bilder med stuns

Bildkvaliteten är genomgående hög i den nyutvecklade kameran. Bilderna får en aningen varm färgton och rejält med kontrast. Fokusen är både snabb och pålitlig, inte minst på kvällen. Ibland är kameran lite väl aggressiv vilket märks när vi fotar dynamiska motiv som en bro med mycket skuggor under, med sol bakom. Då tenderar P9:an att över- respektive underexponera motivet och en konkurrent som LG G5 klarar sig bättre. Det kan dock avhjälpas med hdr-läget, som är utvecklat för just den typen av motiv.

Tack vare de dubbla kameramodulerna (med sensorer från Sony) har Huawei P9 också en “postfokus”-funktion som innebär att du i efterhand kan dra på lite extra suddig bakgrund. Det funkar rätt bra och lämpar sig bäst för närbilder på ansikten, makrofoton på små föremål och liknande. Effekten är inte perfekt men förmodligen tillräckligt bra för de flesta.

Videokvaliteten är också hög, även om P9 inte klarar av att filma i 4k-upplösning. Med allt fler 4k-tv ute i hemmen är det nog många som skulle vilja att deras hemmavideor höll samma uplösning. En annan nackdel som är särskilt tydlig här, är att Huawei struntat i optisk bildstabilisering. Det gör bilden märkbart mer skakig när vi filmar, jämfört med redan nämnda LG G5.

Huawei P9 presterar bra

Huawei använder sina egna processorer. P9 har, såklart, den senaste varianten och den presterar bra. Det vill säga allt rullar på som det ska trots ett ganska tungt användargränssnitt. I rena benchmark-tester är den i stort jämbördig med konkurrenter som Samsung Galaxy S7 och LG G5. På grafiksidan halkar P9 dock efter en aning. Det är inget som märks under vanlig användning men det är bra att veta om du gillar att pressa din mobil rejält, till exempel med tunga mobilspel.

Gränssnitt som irriterar

En sak som många ogillar med Huawei är deras egna användargränssnitt, som kallas Emui. Det ligger ovanpå Android och gör ganska stora ingrepp i hur operativsystemet ser ut och fungerar. Ett avancerat, eget gränssnitt innebär också att det dröjer längre innan Huawei kan skicka ut en uppdatering när en ny version av Android släpps.

Vi upplever Huawei Emui som mer överarbetat än exempelvis Sonys variant, men inte märkbart sämre än LG:s. Det finns saker, som omarbetade menyer och frånvaro av app-låda, som stör rejält. En del, men inte alla, av de egenskaperna går dock att komma runt genom att installera en annan hemskärm, som Google Nu. Emui är inget nytt för Huawei P9 men det är en av mobilens få riktiga brister.

Huawei P9 är en väldigt bra mobil. Den har lyxig design, hög prestanda och en kompetent kamera. Med ett pris på 5500 kronor är den ett riktigt bra köp.

Publicerad: 20 april 2016

Vi gillar

  • Välbyggd
  • Snygg design
  • Mycket bra kameror
  • Fotar i svartvitt
  • Kamera-appen

Vi dissar

  • Gränssnittet