Våra experter har testat LG N1T1

Kompetent multifunktions-NAS

LG fortsätter att baka ihop den klassiska NAS:en med extra funktionalitet. Den här gången är ingredienserna en kraftfull NAS och dvd-brännare med smidiga usb-funktioner.

Stilfull lagringslösning
N1T1 är en modern och snygg NAS för hemmet. Den optiska enheten är av typen slot-in och på baksidan hittar vi en switch för att växla funktionsläget mellan NAS, extern hårddisk och extern optisk enhet.

En hårddisk på en Terabyte ingår och den är uppdelad i två partitioner. En för nätverkslagring och en för extern hårddisklagring via usb. Storleken på den externa partitionen är valbar från 10 till 400 Gigabyte. Anledningen till uppdelningen är att NAS-partitionen använder sig av filsystemet ext3 (Linux) och den externa av ntfs (Windows) så att den ska vara enkel att koppla in till din Windows-dator. Den externa partitionen går även bra att komma åt via nätverket.

Enkel men kraftfull
Administrationsgränssnittet som man kommer åt via webbläsaren är snyggt och enkelt. Här kommer du åt alla inställningar och även funktionerna för dvd-brännaren, både inläsning och bränning.

Nätverksåtkomst till dina filer stöds via Windows fildelning (SMB), ftp, dlna (till dina medieenheter) och direkt via webbservern. BitTorrent-stöd finns på plats i form av den populära Transmission-klienten.

Prestandan är väl godkänd. Vi mätte upp stabila 45 MB/s vid läsning av stora filer och 38 MB/s vid skrivning via SMB vilket får sägas vara bra för en enkel konsumentprodukt. Ljudnivån är inga problem heller och här finns stöd för standby-läge.

Klockren kombo
LG har gjort ett utmärkt jobb med att samla logiska extrafunktioner som dvd-backup och usb-åtkomst vilket gör N1T1 till ett kompetent lagringscenter. Klarar du dig utan raidfunktioner är det här ett utmärkt val.
Henrik Djurner - Testet publicerat 11 juni 2010
infose@pricerunner.com
positivt
Utmärkt prestanda, funktionsrik, enkelt gränssnitt, tyst.
negativt
Hade önskat mer avancerad konfiguration.

  •     Medföljande hårddiskar: 1 x 1 TB

  •     Nätverksanslutning: RJ-45 10/100/1000 Mbps

  •     Fildelningsprotokoll: smb, ftp, sftp, webaccess

  •     Extra funktioner: dlna, bittorrent, Time Machine, Itunes-server, dvd-brännare (16x)