Våra experter har testat Netgear Stora MS2110 - Enkel nätverkslagring för massan

Enkel nätverkslagring för massan

Netgear Stora är en klassisk enhet för nätverksbaserad lagring med stöd för två speglade hårddiskar och paketerad för den stora massan som just upptäckt nyttan med nätverkslagring.

Stilfull NAS
Netgear Stora är smakfullt designad med inslag av svart och högblank plast. Kvalitetskänslan är dock inte på topp och luckan som täcker diskplatserna är ganska tunn och bättre fästanordningar har vi sett. Fronten har en en usb-anslutning för en usb-disk eller nätverksdelning av en usb-skrivare.

Det är en väldigt tyst NAS, och man måste vara väldigt tyst och befinna sig nära produkten för att kunna höra de små surren från den enda fläkten (placerad på toppen av produkten) som finns.

Buggig mjukvara
Installationen försvårades en aning då den medföljande mjukvaran inte lyckades hitta enheten alls. Mycket förvånande att en sådan bugg letat sig ut i en NAS som inte är riktad till tekniknördar. Hur som helst löste det sig enkelt genom att ansluta webbläsaren till ip-adressen min router tilldelat Storan.

Godkänd prestanda
Netgear Stora har plats för två SATA-hårddiskar och kommer med en förinstallerad disk på en Terabyte. Den andra platsen används för raid-1 (spegling). Det är en barnlek att installera en andra hårddisk. Det behövs inga skruvar utan den glider smidigt in i sitt fack.

Prestandan är det inget större fel. Vi mätte upp en läshastighet av stora filer på 27 MB/s och 20 MB/s vid skrivning.

Spartanskt gränssnitt
Administration via webbgränssnittet känns lite spartanskt men ändå funktionellt. Ett kul grepp är mediespelaren som är integrerad med webbgränssnittet. Ett praktiskt sätt att spela upp sin media var man än befinner sig.

Genom DLNA är det möjligt att strömma material till spelkonsoler, telefoner och andra produkter. Tyvärr begränsas användbarheten av lite bristande format- och codec-stöd.

Når inte ända fram
Netgear Stora MS2110 är en funktionell NAS som klarar alla basfunktioner väl och erbjuder spegling för extra tillförlitlighet. Användarupplevelsen lämnar utrymme för en tillputsning men pris och prestanda är det inget fel på.
Henrik Djurner - Testet publicerat 5 mars 2010
infose@pricerunner.com
positivt
Stilfull, spartanskt och funktionell.
negativt
Buggig mjukvara.

  •     Medföljande hårddiskar: 1 TB

  •     Processorhastighet: 1 GHz Internminne: 128 MB

  •     Mått: 17,5 * 15 * 14,6 cm, Vikt: 1,36 kg (Utan hårdiskar)