Våra experter har testat Lacie Network Space 2 - Väldesignad NAS till vardagsrummet

Väldesignad NAS till vardagsrummet

Lacie utökar sitt sortiment för nätverkslagring och tar hjälp av en känd designer för att säkra sin plats i ditt vardagsrum.

Pianolackad NAS
Network Space 2 är en stilig och pianolackad NAS i ett kompakt format som bör passa väl in i tevebänken. Nu är förvisso tanken med nätverkslagring att man ska kunna gömma den lite varstans, men å andra sidan kan den anslutas till din mediespelare via usb som komplement.

Network Space 2 erbjuder en Terabyte lagringsutrymme. Installationen gick smärtfritt och administrationsgränssnittet är enkelt att använda utan att bli alltför tekniskt. Det lilla formatet har ingen extra plats för en extra hårddisk, men går det ändå att öka lagringsutrymmet genom att ansluta en extern hårddisk via NAS:ens usb-port.

Bra prestanda
Alla de vanliga funktionerna finns på plats och vi mätte upp en mer än godkänd prestanda för hemanvändaren. 39 MB/s vid läsning av stora filer och 23 MB/s vid skrivning är inte fy skam.

En del extrafunktioner erbjuds även, bland annat en enkel bittorrent-klient. Den fungerade inte helt klockrent vid vårt test, men med lite tålamod i bagaget fick vi till slut hem vår testfil. Strömma film och musik till dina dlna-certifierade mediespelare fungerar utmärkt och om du använder Mac OS finns stöd för Time Machine att tillgå.

Till den tidigare nämnda usb-porten kan man inte bara ansluta hårddiskar utan också usb-minnen och skrivare. Allt som du ansluter till NAS:en görs direkt tillgängligt via nätverket – med andra ord blir din NAS som en liten server. Mycket smidigt och lätt!

Stilfull NAS till massorna
Lacie Network Space 2 är en tyst och lättanvänd NAS för hela familjen. Om du är på jakt efter en NAS baserad på en singel hårddisk och ställer krav på designen är Lacie Network Space 2 ett bra val. Om du aldrig använt en NAS förut kan det här vara det rätta valet också.
Henrik Djurner - Testet publicerat 12 februari 2010
infose@pricerunner.com
positivt
Snygg, bra prestanda, enkel för hela familjen, tyst.
negativt
Buggig bittorrent, endast en hårddiskplats .

  •     Medföljande hårddiskar: 1 x 1 TB

  •     Gränssnitt: USB2.0

  •     Mått: 4,5 * 11,7 * 19,3 cm, Vikt: 950 g

  •     Fildelningsprotokoll: smb, ftp, sftp, webaccess