PriceRunner Digital Life
Välkommen till PriceRunner Digital Life – full koll på den digitala världen
3

Toshiba Chromebook 2

Bra men inte för alla

En ny generation Chromebook-datorer är här. Toshibas variant ger extremt mycket dator för pengarna, men konceptet är verkligen inte för alla.

Chromebook är superbilliga datorer tänkta för den som kan göra allt online. Datorerna har Googles Chrome som operativsystem och all programvara är i form av webb-appar.

De tidiga Chromebook-datorerna hade många barnsjukdomar – som vanligt med billiga produkter. Toshiba Chromebook 2 har flera förbättringar jämfört med sin föregångare.

Skarp skärm
Den kanske främsta uppgraderingen är skärmen, som nu är full-hd och därmed mer än godkänd för prisklassen. Skärpan är bra och färgåtergivningen likaså. Ljudet i högtalarna är också bra, eller så bra som det går att få i en laptop i alla fall.

Själva chassit ser bra ut på avstånd men är byggt helt i plast, så det knakar här och där och har den där ihåliga känslan som billiga datorer också har. Tack vare plasten är datorn dock lätt och det är inte att förkasta eftersom det trots allt är en laptop. I sidan sitter såväl hdmi (fullstor) som sd-kortläsare och det är sannerligen inte vanligt idag, ens på dyra maskiner.

Annons
toshiba chromebook 2 side

Halvdan batteritid
En Chromebook är en enkel dator tänkt för ganska enkla uppgifter såsom att skriva, maila och surfa. För det funkar Toshiba Chromebook 2 utmärkt, förutsatt att man är helt ombord på själva Chromebook-konceptet. Det är inte vi, men en människa som bara vill surfa nyheter och hålla kontakt med folk, eller en familj som vill ha en prisvärd extradator till tonåringen, skulle säkert kunna trivas.

Toshiba Chromebook 2

En ny generation Chromebook-datorer är här. Toshibas variant ger extremt mycket dator för pengarna, men konceptet är verkligen inte för alla.


3
Vi diggar
  • Bra skärm
  • Gott om kontakter
Vi dissar
  • Förväntat plastig
  • Kräver att man accepterar konceptet
Visa kommentarer / Kommentera nu
Toshiba Chromebook 2 - Bra men inte för alla
PriceRunner Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17