PriceRunner Digital Life
Välkommen till PriceRunner Digital Life – full koll på den digitala världen

Willkommen auf der gamescom

Det är varmt, svettigt och mycket folk. Johannes har äntrat portarna till Gamescom, Europas största spelmässa. Förväntningarna på mässan är skyhöga och att det kommer smälla nyhetsbomber runtomkring området känns som en garanti.

I väntans tider: PES11

När jag anländer till mässgolvet håller Gamescom fortfarande på att vakna till liv. Montrar byggs upp, hundratals spelenheter pluggas in och ingenting verkar för stunden vara spelbart. Mot alla odds hittar jag ändå en Xbox360 som står igång och där är det PES11 som finns tillgängligt för provspel. Efter att ha spelat två matcher kan man konstatera att PES11 verkligen är en värdig kandidat för att kanske bli det bästa fotbollsspelet i år. För det första ser det riktigt snyggt ut, det flyter på bra och både dina medspelare och motståndare verkar ha full koll på allt som händer på planen. Även det gameplay som än så länge visats från Fifa11 ser fantastiskt ut så det ska bli spännande att se vilket av de två som lyckats bäst på försäljningshyllorna i år.

Rage visas upp

Id:s första stora speltitel på många år, Rage, visades upp lite av sina miljöer, prylar och gameplay. De miljöer man fick se var bland annat Wasteland, där man kör omkring på en fyrhjuling och skjuter skurkar, Wellspring, en stad som tycks producera vatten samt Dead City, vilket är invaderat av mutanter. Det ska inte finnas någon stad som påminner om någon annan, vare sig det är uppbyggnaden eller befolkningen. Jag kan ändå inte låta bli att känna att spelet påminner lite väl mycket om Fallout, dock utan RPG-inslagen. Men det ser verkligen vrålsnyggt ut och flyter på som en dröm.

Visa kommentarer / Kommentera nu
Willkommen auf der gamescom - Spel, Feature
PriceRunner Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17