PriceRunner Digital Life
Välkommen till PriceRunner Digital Life – full koll på den digitala världen
3

Wii Fit U

Träning för kropp och själ

Plocka fram balansbrädan ur garderoben, sätt batterier i wii-fjärrisarna och ta på dig stegräknaren. Uppföljaren till 2008 års dundersuccé Wii Fit är här, och vi har testat.

Vi tv-spelare blir ofta beskyllda för att vara soffpotatisar, men med en balansbräda framför tv:n kan vem som helst bli en vältränad hurtbulle. Eller?

Mina äventyr tillsammans med Wii Fit U inleds med ett hälsotest som på något mystiskt sätt ska avgöra min Wii Fit-ålder. Tillvägagångssättet är minst sagt luddigt, och jag blir inte klokare av att resultatet varierar med sisådär tjugo år från gång till gång. Bmi-siffran är mer pålitlig, även om den inte tar hänsyn till muskelmassa.

wiiFitU_row

Uppenbara brister
För att nå de mål som jag själv sätter upp måste jag träna, och föga oväntat finns det ganska många aktiviteter att välja mellan. Här finns yogaövningar, styrkeövningar, danslektioner och enklare minispel för att öva upp balansen.

De traditionella övningarna görs efter instruktioner från min virtuella tränare, och i slutet av varje sektion tilldelas jag poäng baserade på min förmåga att stå stadigt på balansbrädan. Att kunna följa rörelserna på Wii U-paddan när vinklarna blir för knepiga för att jag ska kunna se tv:n är smart, men jag kan inte låta bli att undra om det inte hade varit enklare att göra övningarna på egen hand, utan balansbräda, hissmusik och entusiastiska tillrop.

Annons
wiiFitU_bob

Utmärkt partyspel
Betydligt roligare är de lekbetonade balansövningarna. Lättsamma aktiviteter som slalom, simning och studsmattehopp bjuder på många goda skratt, och som partyspel betraktat är det inte alls dumt. Hädanefter är ingen förfest komplett utan en svettig rockringsduell.

Tanken med Wii Fit U är det verkligen inget fel på och vi uppskattar hur det uppmuntrar till rörelse. Men tyvärr är bristerna för många för att vi på allvar ska kunna rekommendera spelet som ett seriöst träningsverktyg.

Läs även: Rocksmith 2014

Dagens bästa priser på Pricerunner
  • Inget för dig? Du hittar många fler produkter hos PriceRunner

Wii Fit U

Plocka fram balansbrädan ur garderoben, sätt batterier i wii-fjärrisarna och ta på dig stegräknaren. Uppföljaren till 2008 års dundersuccé Wii Fit är här, och vi har testat.


3
Vi diggar
  • Kul minispel
  • Bra precision
Vi dissar
  • Omständliga menyer
  • Oprecisa tester
  • Mjölksyra
Visa kommentarer / Kommentera nu
Wii Fit U - Träning för kropp och själ
PriceRunner Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17