PriceRunner Digital Life
Välkommen till PriceRunner Digital Life – full koll på den digitala världen
4

Watch Dogs

Staden är ditt vapen

Watch Dogs var spelet som skulle demonstrera kraften i den nya generationens spelkonsoler. Förseningar och rykten om grafiknedskärningar fick oss att börja tvivla, men Ubisoft visar med sitt bästa verk på länge att det aldrig fanns någon anledning till oro.

I ett framtida Chicago, med gulnande löv, kalla höstvindar och övervakningskameror i varje gatuhörn, träffar vi Aiden Pearce. Han är en stenhård och talangfull datahacker, vars kriminella förflutna resulterat i en familjetragedi som han blivit oskyldigt anklagad för. Armerad med lång skinnrock, basebollkeps och en mobiltelefon är han nu ute efter att hämnas på dem som egentligen bär skulden.

Det är inte första gången man får spela som den här typen av revanschsökande protagonist, och det är tyvärr svårt att hitta någon direkt känslomässig förbindelse med den bistre Aiden.

watchdogs_fight

Allt går att hacka
Aidens största hjälpmedel i hans jakt på vedergällning är också hans största fiende; en stor centraldator, CTOS, som kopplar samman varenda liten teknikpryl i Chicago till ett gigantiskt övervakningssystem. Tack vare sina hacker-kunskaper kan han med hjälp av sin smarttelefon interagera med alla möjliga apparater och använda dem till sin fördel. Jagas du av polis så går det bland annat att öppna broar, slå om trafikljus och få proppskåp att explodera – allt för att ställa till det för dina förföljare. Du kan också använda hackandet till att stjäla en säkerhetsvakts legitimation via dennes telefon, för att sen använda den för att komma in på ett bevakat område. Det är kul att hacka saker och den ytterst simpla mekaniken gör det svårt att inte låta bli att bråka med Chicagos invånare.

Annons
watchdogs_jump

En oändlig sandlåda
Det finns tillräckligt med underhållning för att hålla sig sysselsatt i många timmar. Bara genom att gå längs med gatan och avlyssna folks telefonsamtal får man chansen att delta i sidoupppdrag som att hitta gömda paket eller stoppa mindre rån.

Ett litet störningsmoment är att spelet ibland kan kännas en smula stökigt; skärmen blir snabbt fylld med alla möjliga typer av informationsrutor om vad som går att hacka, vad en specifik invånare har för fritidsintressen eller vad som händer runtomkring en. Men när man väl vant sig vid det så kan man njuta av Ubisofts framtidsversion av Chicago som verkligen är en mycket vacker, levande och välbyggd stad. Allt från det pulserande centrumet till den lugnare landsbygden ser helt otroligt ut, och när du glider på din motorcykel längs med motorvägen mot solnedgången, då är Watch Dogs en fantastisk visuell spelupplevelse.

Dagens bästa priser på Pricerunner
  • Inget för dig? Du hittar många fler produkter hos PriceRunner

Watch Dogs

Watch Dogs var spelet som skulle demonstrera kraften i den nya generationens spelkonsoler. Förseningar och rykten om grafiknedskärningar fick oss att börja tvivla, men Ubisoft visar med sitt bästa verk på länge att det aldrig fanns någon anledning till oro.


4
Vi diggar
  • Atmosfären
  • Spänningen
  • Hackandet
Vi dissar
  • Idenditetslös protagonist
  • Bilfysiken
Visa kommentarer / Kommentera nu
Watch Dogs - Staden är ditt vapen
PriceRunner Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17