PriceRunner Digital Life
Välkommen till PriceRunner Digital Life – full koll på den digitala världen
4

War for Cyberton

Transformers

Ett Transformers-spel baserat på originalseriens karaktärer fast med större explosioner? Fett najs! Eller? Johannes gör en resa tillbaka i tiden för att en än gång uppleva en barndom fylld med robothjältar.

När jag växte upp så pågick det allt som oftast ett stort krig på mitt sovrumsgolv. Slaget som utspelade sig var mellan ett tiotal av mina Turtles-gubbar som gick huvud mot huvud mot ett tiotal Transformers-figurer. Hur mycket sköldpaddsgänget än kämpade så brukade det alltid sluta på samma sätt: när Transformersarna ändrade form till sin bil, flygplan eller vapen, så fanns det helt enkelt inte mycket en liten sköldpadda kunde sätta emot. Att växa upp under Transformers-eran var kort sagt underbart. Inget kunde rå på dem och det enda som min barndom behövde just där och då var ett spel värdigt namnet som krona på verket. Nu, 14 år senare kommer det äntligen.

Barndomshjältarna återvänder

Spelet utspelar sig på Cybertron, robotarnas hemplanet som direkt känns väldigt grå och linjär. I vilket fall, det pågår ett krig om planeten mellan de onda Decepticons och hjältarna AutoBots. I de båda grupperna vimlar det av välkända karaktärer från serien däribland Megatron, Optimus Prime, Soundwave och Bumblebee. Storyn i spelet är två delar där du i den ena får styra Decepticons och i den andra Autobots. Inför varje bana väljer du mellan tre olika robotar som alla har sin egen spelstil, där de mindre och snabbare robotarna kanske kräver lite mer taktik och list än deras större och starkare kollegor. Någon större skillnad på gameplayet de två delarna emellan är det däremot inte, med undantag för de robotar du får till ditt förfogande. Det är tydligt att Transformers: War For Cybertron har hämtat mycket inspiration från Gears Of War-serien, då det smäller ständigt och sällan är en lugn stund. Huvudtaktiken i strid är oftast att först söka skydd och sedan skjuta, men självklart dyker det också upp en och annan närstrid.

Låt bilen eller flyget göra jobbet

Men får man någonsin anledning att Transformera sig? Visst får man det, stora delar av flertalet banor går åt till att köra eller flyga genom olika typer av hinderbanor. Att vapenarsenalen på fordonen oftast är betydligt tyngre än Robotarnas handburna vapen ger ännu en anledning att ibland satsa på din valda robots fordonsform.

Hade det inte varit för att spelet hade kryllat av barndomshjältar så hade det nog tyvärr varit ännu ett actionspel, men har man växt upp tillsammans med Transformers är det omöjligt att inte uppskatta det här spelet. Det är fyllt till bristningsgränsen med action och välkända figurer och det räcker faktiskt för att lyckas göra det just nu bästa Transformers-spelet på marknaden.

Annons

Köp på

War for Cyberton

Ett Transformers-spel baserat på originalseriens karaktärer fast med större explosioner? Fett najs! Eller? Johannes gör en resa tillbaka i tiden för att en än gång uppleva en barndom fylld med robothjältar.


4
Vi diggar
  • Snyggt med feta bosstrider Det går att dubbelhoppa!
Vi dissar
  • Något tråkig bandesign
Visa kommentarer / Kommentera nu
War for Cyberton - Transformers
PriceRunner Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17