PriceRunner Digital Life
Välkommen till PriceRunner Digital Life – full koll på den digitala världen
4

VM-festen kan börja

Fifa World Cup 2010

Med ett halvår kvar till Fifa 11 kommer nu World Cup 2010 i god tid till upptakten inför fotbolls-VM i Sydafrika. För de flesta som har köpt Fifa 10 är nu frågan: kan vi skippa World Cup 2010 i väntan på Fifa 11?

Nytt VM, nytt spel
Fifa World Cup 98 var det första fotbollsspel som jag spelade. Jag hade inget större intresse för sporten innan dess, men med World Cup 98 fick jag upp ögonen för allt som fanns runtomkring själva matcherna. Stämningen, glädjen och sammanhållningen. Det var då jag upptäckte vad fotboll faktiskt innebar.

I år ska ett nytt VM spelas och med det kommer självklart också en ny Fifa-titel. Frågan är varför man ska bry sig om World Cup 2010 när det i stort sett är en Fifa 10-klon utan klubblag och med endast ett fåtal tillägg? Inte heller ökar väl köpvärdet när det bara är ett halvår kvar till Fifa 11. Men det som trots allt gör VM- och EM-spelen köpvärda och unika är stämningen och alla detaljer utanför plan. När fotbollsspelarna springer in på plan råder det feststämning. Fyrverkerier och konfetti fyller himlen som tillsammans med den jublande publiken ger en försmak av den riktiga fotbollsfesten i Sydafrika. I spelavbrott får man se tränarens reaktioner som understryker stundens allvar och att varje match är på liv och död.

Ta revansch på danskarna!
Visst, Sverige missade VM i år men det hindrar dig ändå inte att ta dem hela vägen från gruppspel, slutspel och slutligen till final. Där Fifa 10 tillät spelaren att välja mellan 41 olika landslag så finns det i World Cup 2010 inte mindre än 199 olika länder att välja och vraka bland. Samtliga lag som ställde upp i kvalspelet till VM finns med andra ord med.

Annons

Rätt upp i krysset
World Cup 2010 är utan tvekan ett av de bästa fotbollspel som någonsin gjorts. Det är snyggt, detaljerat och spelkänslan är enorm. 360-graderskontrollen som introducerades i Fifa 10 har utvecklats ytterligare och ger nu spelaren ännu mer kontroll på händelserna i matcherna. Samtidigt har också bollrörelserna putsats till så att de känns mer realistiska än någonsin.

Fifa World Cup 2010 är ett fantastiskt fotbollsspel. Är du ett Fifa-fan får du inte missa det här. För alla andra: har ni råd så köp World Cup 2010, annars nöjer ni er med den verkliga fotbollsfesten i Sydafrika och väntar in Fifa 11.  Förhoppningsvis är det ändå bara en försmak på vad Fifa 11 kan komma att erbjuda.

VM-festen kan börja

Med ett halvår kvar till Fifa 11 kommer nu World Cup 2010 i god tid till upptakten inför fotbolls-VM i Sydafrika. För de flesta som har köpt Fifa 10 är nu frågan: kan vi skippa World Cup 2010 i väntan på Fifa 11?


4
Vi diggar
  • Lysande gameplay
  • detaljer och stämning
  • alla 199 kvalländer är med
Vi dissar
  • För likt Fifa 10 och för tätt inpå kommande Fifa 11?
Visa kommentarer / Kommentera nu
VM-festen kan börja - Fifa World Cup 2010
PriceRunner Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17