PriceRunner Digital Life
Välkommen till PriceRunner Digital Life – full koll på den digitala världen

Vilken Castlevaniatyp är du?

Personlighetstest

Du har spelat månadens vampyrdräpare och nu vill du ha mer. Låt Digital Lifes personlighetstest visa dig vägen.

Alucard upptäckaren

Du vägrar att följa den utstakade vägen. I din värld blir en simpel söndagspromenad till Konsum ett äventyr när du inte kan låta bli att gå omvägar, utforska varje vrå och backtracka efter nya förmågor.

Spela: Symphony of the Night (PSX 1997)
När alla andra satsade på rudimentär 3d-grafik släppte Konami en mästerlig Metroid-klon i vampyrkostym. Alucards resa genom Draculas slott är kantad av så många hemligheter att mycket är outforskat än idag; greppet med det uppochnervända slottet är lika genialiskt som det hårdrocksdrypande soundtracket.

Undvik: Castlevania II: Simon’s Quest (NES 1988)
Redan med Simons Quest började Konami utforska det ickelinjära utforskandet. Dessvärre föll de pladask i en ogenomtänkt soppa av dåliga designval och frustrerande problemlösning. Det kan bero på den engelska översättningen, men bristen på vettiga ledtrådar gjorde det omöjligt att klara spelet utan en ordentlig guide.

Nostalgiske Simon

Du tycker inte om att gå vilse, men du fullkomligen älskar att piska skiten ur medusahuvuden. Du klankar ner på allt som är nytt, såvida det inte har en snygg retroförpackning.

Annons

Spela: Super Castlevania IV (SNES 1991)
Super Castlevania IV var ett av lanseringsspelen till Nintendos nya maskin, men i retrospektiv är det fortfarande ett av de snyggaste. När Mode 7-effekter skapade roterande bakgrunder och halsbrytande spelmoment störde vi oss inte ett ögonblick på att det var helt linjärt och ganska enformigt.

Undvik: Castlevania: Dracula X (SNES 1994)
När Super Castlevania IV skulle följas upp hade Konami den dåliga smaken att hafsa ur sig en stympad version av PC Engine-spelet The Rondo of Blood. Den första banan stoltserar med en otroligt häftig kuliss av eld, men resten av spelet lämnar mycket att önska.

Trendnissen Soma

Du vägrar att ta på dig fjolårets kråsskjorta. Du föraktar allt som känns gammalt och vältrar dig i den senaste tekniken. Ska du spela tv-spel ska det naturligtvis vara i läcker 3d.

Spela: Castlevania: Lament of Innocence (PS2 2003)
Castlevanias tredimensionella iterationer har alltid gjort oss gruvligt besvikna. Lament of Innocence känns inte särskilt Castlevania men som fristående spel är det faktiskt helt okej – som en skimrande pärla på botten av ett hav så vidrigt att du blir sjuk av att dyka ner i det.

Undvik: Castlevania 64 (N64 1999)
Året var 1999 och vi hade väntat länge nog på att få piska tredimensionella benrangel. Men oj, så dåligt spelet var! Kontrollen var trasig, karaktärerna fula som stryk och storyn intetsägande. Efter bara några månader släpptes en något förbättrad version, men vi brydde oss inte det minsta.

Indieälskaren Richter

Du samlar på importerade vinyler och hånskrattar åt kidsen som lyssnar på reklamradio. Du skulle inte ens köpa ett mjölkpaket om du visste att någon av dina kompisar hade ett likadant.

Spela: The Rondo of Blood (PC Engine 1993)
The Rondo of Blood har länge varit en eftertraktad raritet bland spelsamlare, om inte annat för att man behöver en obskyr spelkonsol för att spela det. Med åren växte myten, och när spelet dök upp i en upphottad version till PSP var det många som blev besvikna. Spelet är alldeles utmärkt, men knappast värt all hype.

Undvik: Vampire Killer (MSX 1986)
MSX-rariteten Vampire Killer har mycket gemensamt med det första spelet till NES, men med betydligt sladdrigare kontroll och ett frustrerande pusselupplägg är det sämre på alla vis. Kul att ha i samlingen, men inte särskilt kul att spela.

Visa kommentarer / Kommentera nu
Vilken Castlevaniatyp är du? - Personlighetstest Spel, Feature
PriceRunner Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17