PriceRunner Digital Life
Välkommen till PriceRunner Digital Life – full koll på den digitala världen
3

När Nathan skulle lansera en konsol

Uncharted: Golden Abyss

Nathan Drake har gått från nykomling till att vara Sonys posterboy. Nu har han fått förtroendeuppdraget att visa allt vad Playstation Vita går för.

Uncharted är en okomplicerad spelserie. Det är lättuggat utan direkt motstånd och snällt mot ögonen. Det är spelen du plockar fram när du ska imponera på någon som inte förstår storheten med spel, eller som vanligtvis inte är så intresserad av grafik. Uncharted är därför på många sätt det perfekta lanseringsspelet för ny hårdvara.

Mot alla odds, precis som vanligt

I Uncharted: Golden Abyss får du återigen hänga med Nathan som den här gången letar efter gömda civilisationer i Centralamerika. Allt är som vanligt och det dröjer inte länge innan vi får återse Sully och träffa den nya bekantskapen Chase, dotter till en legendarisk arkeolog. Nolan North, som gör rösten åt Drake, är verkligen på humör och ofta känns det som att lyssna på ett gammalt par som kivas när Sully och Drake munhugger varandra under uppdragen.

Variantionsfattig djungel

Kontrollen har klarat sig bra i övergången till Vita. Mest lyckad är möjligheten att justera siktet med hjälp av rörelsesensorn i konsolen eftersom det ger inlevelse och precision till striderna. Dessutom finns mängder av minispel som ska pusslas, putsas och petas på med hjälp av Vitas tryckkänsliga skärm.

Uncharted: Golden Abyss är en avskalad version av Uncharted, men det är med små marginaler. Tekniskt sett är det en lysande uppvisning av vad Vita är kapabel till, men som del i serien är det den klart svagaste även om det det inte beror på tekniska tillkortakommanden. Problemet är att jag inte kan skaka av mig känslan av att ha upplevt hela äventyret tidigare – i en bättre version. Jag skulle vilja se fler miljöer, biljakter, fallskärmshopp – ja, något mer än att bara skjuta och klättra i djungeln.

Annons

När Nathan skulle lansera en konsol

Nathan Drake har gått från nykomling till att vara Sonys posterboy. Nu har han fått förtroendeuppdraget att visa allt vad Playstation Vita går för.


3
Vi diggar
  • Marknadens bästa dialoger
Vi dissar
  • Dålig variation
Visa kommentarer / Kommentera nu
När Nathan skulle lansera en konsol - Uncharted: Golden Abyss
PriceRunner Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17