PriceRunner Digital Life
Välkommen till PriceRunner Digital Life – full koll på den digitala världen
3

Trials Fusion

Slarvig uppföljare som vill för mycket

När en uppföljare ger oss mer av allting brukar vi bli nöjda, men det finns undantag. Med plottriga Trials Fusion tar Redlynx ytterligare ett steg bort från allt som fick oss att älska de tidiga spelen.

När Trials HD släpptes för några år sedan fick det oss att släppa allting och likt utsvultna djur jaga hundradelar i jakt på vännerlistans topplacering. De avskalade banorna var få och monotona, men de bjöd på näst intill perfekt utmaning. Varje hopp, varje backe och varje loop hade ett syfte – och för att vinna var vi tvungna att bemästra dem alla.

trials-fusion_sunny

Plottrig bandesign
I uppföljaren Trials Evolution experimenterade finska Redlynx med realistiska utomhusmiljöer och nya kameravinklar. Snyggt var det, men samtidigt flyttades fokus från att fördela vikten mellan motorcykelns två hjul till att tolka omgivningarna.

I Trials Fusion fortsätter de på samma spår samtidigt som de har skruvat upp vansinnesreglaget till max. Grundmekaniken är fortfarande suverän, men under alla lager av visuellt pynt är det svårt att urskilja dess förträfflighet. Bländande sol, feta explosioner och plattformar som skjuts iväg med raketmotorer gör spelet utmanande, men tyvärr på helt fel sätt.

Annons
trialsfusion_snow

Onödiga nyheter
Bortsett från den grafiska uppdateringen och det frånstötande framtidstemat har det hänt förvånansvärt lite sedan sist, och det som faktiskt har hänt i form av fler fordon och nya minispel tillför inte särskilt mycket. Snarare får de krystade nymodigheterna spelet att kännas oöverskådligt och tillkrånglat. De användargenererade banorna är fortfarande en guldgruva att förlora sig i, men de fick vi ju sist också.

Nej, nästa gång vill vi ha ett Trials-spel som skalar bort allt onödigt trams för att fokusera på kärnupplevelsen. Det vill säga halsbrytande balanskonst på två hjul.

Trials Fusion

När en uppföljare ger oss mer av allting brukar vi bli nöjda, men det finns undantag. Med plottriga Trials Fusion tar Redlynx ytterligare ett steg bort från allt som fick oss att älska de tidiga spelen.


3
Vi diggar
  • Klockren kontroll
  • Hemsnickrade banor
  • Tekniskt imponerande
Vi dissar
  • Slarvig bandesign
  • Ofokuserat
  • Dålig musik
  • Smaklös inramning
Visa kommentarer / Kommentera nu
Trials Fusion - Slarvig uppföljare som vill för mycket
PriceRunner Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17