PriceRunner Digital Life
Välkommen till PriceRunner Digital Life – full koll på den digitala världen
4

Förfinat in i minsta detalj

Trials Evolution

Balansövningen Trials HD var ett av 2009 års bästa spel. Nu är uppföljaren här, och jäklar vilken uppföljare det är!

Evolution är ett stort ord och ärligt talat trodde jag inte att finska Red Lynx på allvar skulle kunna förfina Trials-konceptets redan perfekta spelmekanik. Eftersom styrningen och fysiken är i stort sett oförändrad kan man säga att jag hade rätt, men när det kommer till allt runtomkring är ”evolution” snarare en underdrift.

Ett vinnande koncept

Om du inte är bekant med Trials-konceptet handlar det om att ta sig genom korta banor på motorcykel utan att ramla omkull. Som förare kan du gasa, bromsa och luta dig så att vikten fördelas mellan de båda hjulen. De första banorna är skrattretande lätta medan de senare banorna är skrattretande svåra.

Ofta krävs det ett enormt tålamod och övning för att kamma hem guldet, men det är bara början. Nästa steg är att mäta sig mot vänskapskretsen på Xbox Live och det är, minst sagt, beroendeframkallande.

Fantasifull bandesign

I Trials HD fick vi egentligen bara se en typ av miljöer. De anonyma industrilokalerna åstadkom förvisso en känsla av att det var åkandet som stod i fokus, men efter tre års spelande börjar man tröttna. Den här gången är miljöerna betydligt mer varierade med bergstoppar, träskmarker, slottsruiner och skyttegravar. En av banorna är baserad på det hyllade indiespelet Limbos monokroma estetik medan en annan lånar perspektiv från Christofer Nolans film Inception.

Annons

Det grafiska är enormt snyggt utan att bli distraherande eller opraktiskt. Varje bana har sin egen identitet med sin egen uppsättning av faror och hinder vilket fungerar bra – om inte annat för att man hela tiden vill låsa upp nya licenser och se vad som lurar bakom nästa krön.

Det största problemet med Trials Evolution är ljudspåret som består av en osannolikt vidrig ljudsoppa lagad på rap metal-världens absoluta bottenskrap. Men den går ju att stänga av.

Förfinat in i minsta detalj

Balansövningen Trials HD var ett av 2009 års bästa spel. Nu är uppföljaren här, och jäklar vilken uppföljare det är!


4
Vi diggar
  • Perfekt spelmekanik
  • Fantasifull bandesign
Vi dissar
  • Musiken är ett ganska sorgligt kapitel
Visa kommentarer / Kommentera nu
Förfinat in i minsta detalj - Trials Evolution
PriceRunner Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17