PriceRunner Digital Life
Välkommen till PriceRunner Digital Life – full koll på den digitala världen
2

Tony Hawk Pro Skater 5

Låt dig inte luras av femman

Efter några hånade sidospår har Robomodo bestämt sig för att vrida tillbaka klockan och hitta tillbaka till allt som gjorde de första Tony Hawk-spelen bra. Det går sådär.

Den utsökta kontrollen, den krispiga grafiken och det perfekta soundtracket var bara några av alla de bitar som föll på plats när polyuretan-hjulen mötte Warehouse-banans kalla betonggolv. Året var 1999 och spelet hette Tony Hawk Pro Skater.

Likt en skateboardåkare som tar fart i vertikalrampen nådde uppföljarna ännu högre, men sedan planade det ut. Det enkla konceptet nådde sin topp redan med den tredje delen för snart 15 år och sedan dess har alla försök till förnyelse har lett till lite sämre spel: från det pubertala Jackass-flirtandet i Underground-spelen till plasttillbehörs-katastroferna Ride och Shred.

Tony-Hawk-Pro-Skater-5-_hav

Låg ambitionsnivå
Tony Hawk Pro Skater 5 är ett spel som lockar med nostalgi och tillbaka till rötterna-tänk. För en gammal Tony Hawk-räv låter det såklart kul, men det dröjer inte många minuter innan man inser att Tony Hawk Pro Skater 5 är en enda stor gäspning. Många har klagat på buggar och uråldrig grafik, men det som gör allra ondast är att man har använt nostalgin som en ursäkt för att lägga ambitionsnivån så lågt att det känns som ett regelrätt hån.

Tony-Hawk-Pro-Skater-5-_rail

Slapphänt bandesign
Visst är det lite kul att nöta toppoäng och knyta ihop trick med hjälp av manuals, men Robomodo lyckas aldrig komma i närheten av de ursprungliga utvecklarna Neversofts fingertoppskänsla. Fantasin är fullständigt obefintlig, banorna är ödsliga och den nya onlinedelens innebär inte så mycket mer än långa väntetider.

Annons

Tony Hawk Pro Skater 5 är inte sämst i serien (Ride-spelen och racingspelet Downhill Jam leder den ligan), men det finns åtminstone tio Tony Hawk-spel som du bör välja framför det här hafsverket. Om det inte hade varit för femman i titeln hade det inte fått någon uppmärksamhet överhuvudtaget.

Info
  • Genre Sport
  • Format PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One
  • Antal spelare 1
  • Utvecklare Robomodo
Dagens bästa priser på Pricerunner
  • Inget för dig? Du hittar många fler produkter hos PriceRunner

Tony Hawk Pro Skater 5

Efter några hånade sidospår har Robomodo bestämt sig för att vrida tillbaka klockan och hitta tillbaka till allt som gjorde de första Tony Hawk-spelen bra. Det går sådär.


2
Vi diggar
  • Kontrollen sitter i ryggmärgen
Vi dissar
  • Lite spel för pengarna
  • Föråldrad grafiken
Visa kommentarer / Kommentera nu
Tony Hawk Pro Skater 5 - Låt dig inte luras av femman
PriceRunner Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17