PriceRunner Digital Life
Välkommen till PriceRunner Digital Life – full koll på den digitala världen
4

Tillbaka till ödemarken

Fallout: New Vegas

Utvecklarna Bethesda tar oss tillbaka till den mörka, ogästvänliga och överlag förjävliga värld som Fallout-serien utspelar sig i. Vi befinner oss några hundra år in i framtiden där bunkerliv är lyx och rent vatten en ouppnåelig dröm.

Två skott i pannan
Spelet börjar hårt, ja rentav brutalt, med att du får två skott i pannan och knappt överlever. Efter ditt uppvaknande bestämmer du dig för att ta reda på vad som orsakat ditt tidigare missöde. Med raka steg och ryggsäcken fullpackad med grillade ödlor och några chokladkakor lämnas den trygga lilla staden Good Springs med kursen satt mot Mojave-öknen. Ett storslaget äventyr fyllt av mutanter och robotar väntar.

Nya vyer
Vi tar oss till viss del ifrån den gråa, molniga atmosfären vi vandrat runt i under Fallout 3. Nu befinner vi oss istället i Nevada – ett område som lyckligtvis hamnade i utkanten av det kärnvapenkrig som ödelagt stora delar av världen. Men låt inte sporadisk växtlighet och blå himmel lura dig. New Vegas är ett totalförstört ställe med raserade hus, radioaktiva vattenpölar och argsinta flockar av jättemullvadar.

Mer som en expansion
New Vegas är både grafiskt och spelmässigt extremt likt Fallout 3. Bethesda har istället jobbat på att förbättra systemet och rätta till misstag som gjordes i förra spelet.

Gränssnittet är fortfarande detsamma och det går enkelt att växla mellan första och tredjepersons-vy. Karaktärsutvecklingen har inte genomgått några anmärkningsvärda förändringar. Genom att välja enskilda grundläggande egenskaper (perks) utvecklas karaktären efter eget tycke och smak. Stridssystemet är även det sig likt. Det går att spela som ett tradionellt fps, men det finns också ett paussystem för den som vill hinna ta mer strategiska beslut. Kontrollerna känns betydligt tajtare än förr, vilket gör bägge alternativen klart spelbara.

Annons

Det finns också ett par intressanta nyheter som ger spelet en djupare dimension. Genom mojänger och mackapärer som hittas ute i öknen är det nu möjligt att modifiera mat, vapen och ammunition. Det är faktiskt riktigt roligt att spendera en stund på att experimentera med att montera ett nyfunnet kikarsikte på sitt raketgevär eller laserkanon.

Tänk på vad du gör
En nyhet för New Vegas är att din karaktärs handlingar påverkar omvärlden i större utsträckning. Skulle du råka skjuta en stackars sate av misstag kan du vara säker på att hans kompanjoner inte glömmer bort dig i första taget.

Bethesda har tagit vad som fungerar i Fallout 3 och utvecklat det en aning utan att våga sig alltför långt bort från sin mall. Men för de som älskade föregångaren finns det inte mycket att klaga på. Ett långt äventyr fyllt av tät atmosfär och spännande story är vad som levereras – precis som förra gången.

Tillbaka till ödemarken

Utvecklarna Bethesda tar oss tillbaka till den mörka, ogästvänliga och överlag förjävliga värld som Fallout-serien utspelar sig i. Vi befinner oss några hundra år in i framtiden där bunkerliv är lyx och rent vatten en ouppnåelig dröm.


4
Vi diggar
  • Atmosfären
  • stridssystemet
Vi dissar
  • Få nyheter
  • buggarna
Visa kommentarer / Kommentera nu
Tillbaka till ödemarken - Fallout: New Vegas
PriceRunner Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17