PriceRunner Digital Life
Välkommen till PriceRunner Digital Life – full koll på den digitala världen
4

Tillbaka till framtiden

Singularity

Stämningsfull shooter med muterade monster, tidresor och tokiga ryssar. Sammanfattningen av Ravens snart tre-åriga spelprojekt låter verkligen lovande, men skall det lyckas visa upp något nytt och unikt i fps-genren?

Segt inledningsvis
Året är 2010 och spelets hjälte, amerikanen Nathan Renko, har skickats för att undersöka en öde ö, Katorga-12, som under 50-talet användes av Ryssland som plats för experiment med det nyfunna ämnet E99. Nu står hela anläggningen till synes öde och tom, men har man någon gång spelat ett modernt shooter-spel är det inte speciellt svårt att lista ut att så inte är fallet. Efter att ha sprungit runt i ungefär en timme och mött och besegrat några av de mystiska monster som lever och härjar på ön får jag tag på en prototyp av spelets flaggskeppsvapen: TMD:n. TMD står för Time Manipulation Device vilket är en manick som påminner en hel del om ett gravity gun, känt från Portal, men istället för att skapa portaler så kontrollerar istället TMD:n tiden. Med en rörelse kan du exempelvis flytta lådor, få en gren att växa eller åldra en motståndare tills det bara återstår damm av honom.

singularity

Upplev hela Katorga-12
Då jag äventyrar runt på Katorga-12 blir jag överraskad av hur många olika miljöer och spelmoment som Raven lyckats klämma in på den lilla ön. Efter att först ha befunnit mig i övergivna bostadsområden och avfyrat högljudda pistolskott till höger och vänster, blir jag plötsligt tvungen att i kloakområdena smyga mig så tyst som möjligt förbi ett gäng blinda mutanter, eller iförd en skitig gasmask krypa runt i öns övergivna tunnlar utan att veta om luften i filtret kommer att räcka. Då och då får man även göra korta hopp tillbaka till år 1955, då experimenten var i full gång, för att rädda viktiga figurer eller göra förändringar som kommer spela en betydelsefull roll då man återvänder till 2010.

Roliga tillbehör och moment
Singularitys kampanjäventyr pågår i ungefär nio stressiga timmar. Vare sig det är muterade monster eller fientliga soldater så är du alltid under någon typ av hot och tempot i spelet är perfekt anpassat för att man skall hinna ta in stämningen. De pussel som dyker upp vartefter känns aldrig för svåra men kräver också ibland att man tänker till lite. Spelet är också fullproppat med sköna vapen som alla kommer till användning på sina ställen. Den personliga favoriten är ”the seeker” vilket låter dig styra den avlossade kulan fram till dess att den borrar sig in i den fiende du siktat på. I slutändan är Singularity ett av årets största överraskningar och bjuder på kul gameplay och en grym stämning. Är du ett fan av actionspel bör du definitivt kolla in detta.

Annons

Köp på

Tillbaka till framtiden

Stämningsfull shooter med muterade monster, tidresor och tokiga ryssar. Sammanfattningen av Ravens snart tre-åriga spelprojekt låter verkligen lovande, men skall det lyckas visa upp något nytt och unikt i fps-genren?


4
Vi diggar
  • Grafik
  • stämning
  • gameplay
Vi dissar
  • Ibland svårorienterat
Visa kommentarer / Kommentera nu
Tillbaka till framtiden - Singularity
PriceRunner Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17