PriceRunner Digital Life
Välkommen till PriceRunner Digital Life – full koll på den digitala världen
3

The Wonderful 101

Here is to the crazy ones

När jorden attackeras av den utomjordiska armadan Gethjerk så är det upp till den internationella hjälteorganisationen Wonderful 100 att fixa skivan.

Utvecklaren Platinum Games är en av mina stora favoriter i spelbranschen. Deras kreativitet har en otroligt hög lägstanivå även om deras färdiga produkter sällan är perfekta. De är till exempel helt ointresserade av att berätta en vettig historia, utan gör bara spel som ser coola ut att spela. Det summerar The Wonderful 101 ganska bra.

W101_scrn14

Godzillamatiné från femtiotalet
Tänk dig att du häller i lika delar från spelet Viewtiful Joe och Nintendos Pikmin i en drinkmixer och skakar om. Sedan kryddar du det med japanska Godzillafilmer från femtiotalet. Lägg sedan till att försöka styra hundra superhjältar samtidigt på skärmen. I teorin låter det helt galet och som ett omöjligt spel att spela. Det är också mitt första intryck när jag bevittnar den frenetiska röran på min TV – att det i princip är helt ospelbart.

W101_scrn15

Böghög
Du har hundra färgstarka hjältar till ditt förfogande och lyckligtvis kan de samarbeta. Med några enkla kommandon så kan de gemensamt förvandla sig till en gigantisk hand, svärd, pistol och andra passande ting. Dessa kommandon utförs antingen via Wii U-kontrollens skärm eller den högra spaken. Tyvärr så fungerar det inte alls bra att rita på skärmen mitt i striden hetta, så jag håller mig till spaken, men är fortfarande ganska otillfredsställd med precisionen. Det är synd, då det viktigaste momentet i spelet är att blixtsnabbt förvandla dina hjältar till en ny form.

Annons

Wonderful 101 är det mest unika spelet till Wii U i dagsläget. Det har ett stort hjärta och liknar inget annat på marknaden just nu, trots sina brister.

The Wonderful 101

När jorden attackeras av den utomjordiska armadan Gethjerk så är det upp till den internationella hjälteorganisationen Wonderful 100 att fixa skivan.


3
Vi diggar
  • Skärmen exploderar av händelser
  • Episka bosstrider
  • Härlig humor
Vi dissar
  • Kameran ställer till det
  • Otajt kontroll
Visa kommentarer / Kommentera nu
The Wonderful 101 - Here is to the crazy ones
PriceRunner Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17