PriceRunner Digital Life
Välkommen till PriceRunner Digital Life – full koll på den digitala världen
2

The Order: 1886

Mer än en vacker yta?

Den filmiska tredjepersonsskjutaren The Order 1886 kan mycket väl vara det snyggaste konsolspelet hittills. Men det är inte särskilt bra.

Vi har mött dem förut. De hajpade storspelen som med hjälp av bländande grafik och banbrytande spelmoment ska bekräfta att vi har satsat våra slantar på rätt spelkonsol. Playstation-exklusiva The Order: 1886 vill vara just ett sådant spel, och visst ser det lovande ut. Varulvar, hemliga sällskap och Nikola Tesla-trimmade fantasivapen i ett alternativt London anno 1886? Ni har min uppmärksamhet!

to1886_e3_2014_stagedemo_screenshot

Filmiskt – på gott och ont
Presentationen är naturligtvis alldeles sagolik med detaljerade gränder och läckra vyer. Och att man har varit tvungen att klippa av bilden i över- och underkant för att kunna bibehålla en respektabel bilduppdatering förstärker bara det filmiska intrycket. För The Order: 1886 är väldigt mycket film. Inte bara i de långa mellansekvenserna utan också i actionmomenten, där skjutandet varvas med reaktionstest i form av manusbundna knapptryckarsekvenser. Huruvida man uppskattar dem eller inte är kanske en fråga om smak – men för mig finns det inte mycket som krossar illusionen lika effektivt som ett pliktskyldigt ”tryck på cirkel NU om du inte vill behöva se samma trista scen en gång till”.

TO1886

Huka bakom lådor
När det är dags att plocka fram vapnen känner vi igen upplägget från spel som Gears of War och Uncharted. Med andra ord handlar det om att sitta hukad bakom strategiskt utplacerade lådor, för att med jämna mellanrum titta fram och skjuta på fiender som råkar titta fram i samma ögonblick. Visst lägger den grafiska fernissan till en dimension, men på det stora hela är det en ganska monoton upplevelse.

På förhand har det pratats mycket om hur kort The Order: 1886 är, men den bittra sanningen är att det snarare är för långt. När de drygt sju timmarna har passerat blir det nämligen tydligt hur lite innehåll som faktiskt finns under den vackra ytan. När en eventuell uppföljare dyker upp kommer jag att hänga på låset – för det finns potential – men det här tangerar gränsen till bondfångeri.

Annons

Info
  • Genre Action
  • Format PS4
  • Antal spelare 1
  • Utvecklare Ready at Dawn

The Order: 1886

Den filmiska tredjepersonsskjutaren The Order 1886 kan mycket väl vara det snyggaste konsolspelet hittills. Men det är inte särskilt bra.


2
Vi diggar
  • Vansinnigt snyggt
Vi dissar
  • Trist berättelse
  • Inget återspelningsvärde
  • Innehållslöst
Visa kommentarer / Kommentera nu
The Order: 1886 - Mer än en vacker yta?
PriceRunner Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17