PriceRunner Digital Life
Välkommen till PriceRunner Digital Life – full koll på den digitala världen
2

Välgjort men innehållslöst

Tekken 3D Prime Edition

En del spelgenrer har aldrig gjort sig särskilt bra på handhållna spelkonsoler, men det ska slagsmålsfesten Tekken ändra på. Eller?

En kvalificerad gissning är att den genomsnittliga ensamspelaren har kul med Tekken 3D Prime Edition i ungefär 10 minuter. Under den tiden hinner man konstatera att 3d-effekten får karaktärerna att se ut som pappfigurer, att bilduppdateringen rullar på i föredömliga 60 bildrutor per sekund (med 3d-effekten påslagen!) och att de enda spellägena som erbjuds är Quick Battle, Survival och ett simpelt träningsläge.

Skamligt lite innehåll

Spelmekaniken är det inget fel på och att man har placerat specialattacker på den undre skärmen är ett kul tillskott för den som tycker det är okej med fusk, men när genretypiska beståndsdelar såsom storslagna miljöer, läcker grafik och storyläge lyser med sin frånvaro är det väldigt svårt att roa sig på egen hand. Efter att i årtionden ha klankat ner på löjeväckande berättelser om släktfejder och svek känns det som ödets ironi, men jag saknar dem faktiskt.

Kompetent onlineläge

Att spela över internet fungerar ganska bra, men när jag lik förbannat måste sitta hemma i soffan för att komma åt det trådlösa nätverket känns det väldigt lockande att damma av arkadstickan och plocka fram Tekken 6 istället. Visst finns det stunder då det sitter fint med en match (som när jag har tagit på mig ytterskorna för tidigt och har lite dötid i hallen), men tillfällena är få.

Kvar är den ganska nischade grupp som i första hand kommer att spela Tekken 3D Prime Edition lokalt tillsammans med sina 3DS-ägande vänner.

Annons

Grattis säger jag till er. Inte för att ni har god smak när det kommer till underhållning, utan för att ni åtminstone inte har kastat pengarna i sjön.

Välgjort men innehållslöst

En del spelgenrer har aldrig gjort sig särskilt bra på handhållna spelkonsoler, men det ska slagsmålsfesten Tekken ändra på. Eller?


2
Vi diggar
  • Stabil bilduppdatering
  • Beprövad spelmekanik
Vi dissar
  • Innehållslöst
  • Inget storyläge
Visa kommentarer / Kommentera nu
Välgjort men innehållslöst - Tekken 3D Prime Edition
PriceRunner Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17