PriceRunner Digital Life
Välkommen till PriceRunner Digital Life – full koll på den digitala världen

Spelåret 2010

Digital Lifes spelredaktion har låtit handkontrollerna vila för en kväll för att summera det snart gångna och väldigt händelserika spelåret.

Johannes Hoas
Bäst 2010:
Mass Effect 2
Ser fram emot 2011:
Portal 2

2010 har för mig känts som ett uppföljarnas år och 2011 verkar fortsätta på samma tema med titlar som Gears of War 3, Dead Space 2 och Diablo 3.

Under 2011 vore det toppen att få Kingdom Hearts 3 utannonserat, att Dragon Age 2 blir precis lika bra som originalet, samt att EA tar Fifa 12 till ytterligare en nivå av perfektion.

Annons

Utöver det tror jag att vi under 2011 kommer att tvingas spela allt mer med hela kroppen. Nintendo bestämde sig för flera år sedan och nu när Sony och Microsoft hakat på råder ingen tvekan om att kroppen är den nya kontrollen.

Henrik Blomgren
Bäst 2010:
Mass Effect 2
Ser fram emot 2011: Ninja Gaiden 3

Jag tror inte att 2011 kommer att bli året då vi spelar med hela kroppen. Tvärt om kommer mer fokus än någonsin att ligga på fingerfärdighet och oförlåtande millimeterprecision.

2010 har i mina ögon dominerats av stenhårda plattformsupplevelser som Bit. Trip Runner, VVVVVV och Super Meat Boy, spel som aldrig hade fått lika stort genomslag för tio år sedan då spelutbudet var mer likriktat. Trots att jag ser fram emot Ryu Hayabusas uppdaterade latextrikåer, Gochi Sudas galna upptåg och Atlus nya mardrömmar är jag övertygad om att 2011 kommer att bli de små men naggande goda överraskningarnas år.

Andreas Hoas
Bäst 2010:
Starcraft 2: Wings of Liberty
Ser fram emot 2011: Starcraft 2: Zerg: Heart of the Swarm

Jag har i år haft mest glädje av spel som vågat bryta ”lägg in multiplayer för att det är populärt”-mönstret och istället lockat med enorma äventyr att uppleva på egen hand. Utöver det fortsätter jag att hoppas på en officiell utannonsering av Demon Souls 2 samt ett Resident Evil som återgår till survival horror-rötterna. Ett Uncharted 3 hade inte suttit helt fel heller. 2010 höjer jag Blizzard och Starcraft 2 till skyarna.

Mattias Jakobson
Bäst 2010: Bayonetta
Ser fram emot 2011:
Last Guardian

Jag tror att 2010 var det sista stora året för FPS på ett bra tag. Genren känns urholkad på samma sätt som JRPG, båda har stått och trampat vatten länge och det krävs nytt blod för att ta dem båda vidare.

Jag väntar med största andakt på vad David Cage (Heavy Rain) sysslar med och det sprätter lite i kroppen efter det officiella bekräftandet att Bayonetta 2 är under utveckling. Vidare går jag med tungt hjärta och väntar på en utannonsering av US-/EU-release av Ni no Kuni, det underbara samarbetet mellan Studio Ghibli och Level-5.

Visa kommentarer / Kommentera nu
Spelåret 2010 - Spel, Feature
PriceRunner Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17