PriceRunner Digital Life
Välkommen till PriceRunner Digital Life – full koll på den digitala världen
3

Sonys stora RPG-satsning är flera år sen

White Knight Chronicles

Level 5 har haft flera framgångar för Sony. Med titlar som Dragon Quest VIII och Rogue Galaxy kändes det som att White Knight vilade i trygga händer. Nå, hur blev det då?

White Knight Cronicles är uppbyggt som som ett traditionellt RPG fast med onlinedelar. Du startar spelet med att skapa en egen karaktär, därefter börjar historien om huvudpersonen Leonard. Din karaktär följer honom genom de första uppdragen som en sidofigur, som ett sätt att lära dig spelets regler. Efter hand öppnas världen upp för sidouppdrag och du kan lämna historien för att bege dig av på äventyr online.

Habilt hantverk utan karaktär
Det första intrycket imponerar inte. Grafiken är godkänd som bäst, röstskådespelet är mediokert och karaktärsdesignen är intetsägande. Det finns undantag men i stort är detta en mer slätstruken produktion än t.ex Dragon Quest VIII (Där Leve 5 har hjälp av Square Enix) som hade gott om humor och varma karaktärer.

Vad som däremot glänser i WKC är striderna. Jag ska erkänna att jag var rejält skeptisk de första timmarna innan jag tagit mig ut på slätterna och prövat vingarna ordentligt. Och där någonstans lyfter White Knight. Stridssystemet är realtidsbaserat och liknar mycket det i Final Fantasy 12, som är ett av de bättre på marknaden. Det är snabbt, taktiskt och belönande. Du behöver sällan jobba länge innan du får tillgång till något nytt att leka med. När Leonard förvandlar sig till den enorma riddaren känns det verkligen som att du är oövervinnelig. Även utforskarglädjen i mig tillfredsställs då kartorna är enorma och innehållsrika, dessutom är tempot i manuset bra balanserat.

Annons

Saknar hjärta
Level 5 vet hur man gör roliga spel med kvalitet. De är enormt duktiga på själva grunden i spelproduktioner men saknar ibland det som kan bygga själen i ett spel. White Knight Chronicles blir aldrig mer än ok. Jag kan inte anklaga det för att vara dåligt, men jag behöver inte älska det heller.

Sonys stora RPG-satsning är flera år sen

Level 5 har haft flera framgångar för Sony. Med titlar som Dragon Quest VIII och Rogue Galaxy kändes det som att White Knight vilade i trygga händer. Nå, hur blev det då?


3
Vi diggar
  • Grymma strider
Vi dissar
  • Föråldrad grafik
  • ointressant manus och karaktärer
Visa kommentarer / Kommentera nu
Sonys stora RPG-satsning är flera år sen - White Knight Chronicles
PriceRunner Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17