PriceRunner Digital Life
Välkommen till PriceRunner Digital Life – full koll på den digitala världen
2

Sonic: Lost World

En igelkott på villovägar

På samma sätt som Marios mustaschprydda nuna kan ses som en kvalitetsstämpel är Sonics uppkäftiga anlete ett olycksbådande varningstecken.

Ibland blir det bättre och ibland blir det sämre, men den bittra sanningen är att vi inte har fått något riktigt bra Sonic-spel på över 20 år. Den mest betydande orsaken tycks vara att Sonics främsta egenskap – förmågan att springa först och tänka sen ­– också är hans största tillkortakommande.

SonicLostWorld6

Saknar fingertoppskänsla
Vid det här laget vet vi inte ens varför han springer. Han är inte jagad av någon och eftersom han inte verkar ha någon viktig tid att passa drar vi slutsatsen att han lider av något tvångsmässigt idiotsyndrom och att han helt enkelt inte kan ta det piano.

Inget fel med det, men den utstuderade sadismen i att ständigt placera honom i plattformsspel som kräver precision och eftertanke får oss osökt att tänka på Saw-filmernas sedelärande prövningar. Kanske har den diaboliske Jigsaw iscensatt hela skiten bara för att Sonic ska ge upp och såga av sig benen i rädsla för att springa ner i ännu ett hål?

sonic

Bångstyrig kontroll
Den här gången har man satt ribban högt genom att skamlöst låna från Super Mario Galaxy, men Sonic Team är inte Nintendo och att de har plankat bandesign och spelmoment från genrens mästare accentuerar bara deras brist på fingertoppskänsla.

Annons

Spelet växlar sömlöst mellan dåraktigt springande, utforskande av tredimensionella världar och sidolagt plattformshoppande – men när den ojämna svårighetsgraden och det bångstyriga kontrollschemat gör allt för att tvinga fram nästa game over-skärm är det svårt att glädjas åt spelets faktiska kvaliteter.

Sonic: Lost World är inget katastrofalt misslyckande och som Sonic-spel betraktat står det sig ganska bra, men det går inte heller att blunda för att vi har att göra med en vilsen stackare som fortsätter springa i cirklar när han egentligen borde stanna upp, studera kartan och ta ett genomtänkt kliv in i framtiden.

Dagens bästa priser på Pricerunner
  • Inget för dig? Du hittar många fler produkter hos PriceRunner

Sonic: Lost World

På samma sätt som Marios mustaschprydda nuna kan ses som en kvalitetsstämpel är Sonics uppkäftiga anlete ett olycksbådande varningstecken.


2
Vi diggar
  • Grafiskt kompetent
  • Några roliga inslag
Vi dissar
  • Dålig kontroll
  • Ojämn bandesign
  • Frustrerande
Visa kommentarer / Kommentera nu
Sonic: Lost World - En igelkott på villovägar
PriceRunner Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17