PriceRunner Digital Life
Välkommen till PriceRunner Digital Life – full koll på den digitala världen

Skitigt och mörkt

Killzone 3

Den ondskefulle kejsaren av Helghast har blivit skjuten i tusen bitar och hans orangeögda soldater såg ingen annan utväg än att avfyra kärnladdningar på sin redan krigshärjade planet. Mitt i kaoset tar Killzone 3 vid – snyggare och brutalare än någonsin.

Grafiskt sett är den nya delen i krigssagan helt fantastisk och spelet kommer med största sannolikhet bli aktuellt som det snyggaste konsolspelet, någonsin. Det innehåller allt vi älskade från Killzone 2 med den betydande skillnaden att utvecklarna från Guerilla haft två år på sig att finslipa produkten till perfektion.

Utvecklat flerspelarläge
Att det finns gott om nyheter blir snabbt tydligt. De nya tillbehören, som jet-packs och skyttetorn, höjer spelupplevelsen ordentligt. Det är löjligt kul att sväva runt och ha flygande duster mot andra spelare. En annan rolig nyhet är de brutala närstridsattackerna. Jag lyckades överraska en soldat på nära håll och ett enkelt knapptryck krävdes för att avsluta hans liv lika kvickt som blodigt. Att vara slug lönar sig i Killzone 3.

Guerilla fick i förra spelet kritik för att ha små och tråkiga flerspelar-banor. Klagomålen måste ha gett effekt, för nu är de betydligt större än tidigare. Utöver den storleksmässiga utvecklingen har den gråa, skitiga färgpaletten utvidgats tack vare kalla, karga vintermijöer och sandiga fabriksutrymmen. Ett löfte om djungelbanor har också getts inför releasen av fullversionen. Förhoppningsvis får vi till och med se lite härlig grönska! Detaljnivån på banorna verkar inte veta några gränser. Gigantiska krig mellan styrkorna kan synas i horisonten, och bomber tenderar att sprängas i stort sett överallt.

Som grädde på moset
Guerilla har valt att haka på en het trend bland spel – 3D-stöd. Och att 3D passar Killzone 3 som handen i handsken råder det inga tvivel om när raketer och skott susar förbi mitt ansikte. Kombinerat med den fantastiska ljudmattan blir det faktiskt nödvändigt att upprepa “Det. Är. Bara. Ett. Spel.”-mantrat några gånger.

Annons

Sammantaget är betan fylld av fantastisk grafik, tung kontroll och en smutsigt magisk miljö. Tre element Guerilla mixar ihop till ett otroligt projekt. Den 21 februari ska Killzone 3 finnas ute i butik. Jag räknar dagarna!

Visa kommentarer / Kommentera nu
Skitigt och mörkt - Killzone 3 Spel, Feature
PriceRunner Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17