PriceRunner Digital Life
Välkommen till PriceRunner Digital Life – full koll på den digitala världen
3

Sim City

Förbered er på byggfeber

Efter 10 års tystnad är uppföljaren äntligen här. Dock med onåbara servrar och begränsad yta att bygga på.

En vanlig dag på jobbet som borgmästare
Framför mig blinkar renhållningsknappen argt, mina reningsverk kan inte hantera den stora befolkningsmängden. Samtidigt brinner det hejdlöst i staden och brandbilarna hinner inte släcka alla bränder. Jag har ont om simdaler så jag kan inte bygga ut reningsverket. Jag tar mig snabbt ut i regionen där jag kan se att några av mina medspelare har mer kapacitet i sina reningsverk och kan tänka sig att ta emot mitt överskott tills jag hunnit bygga ut. Jag kan pusta ut för att en kris är åtgärdad och fokusera på nästa sak.

sim-city_3

Välkommen till Sim City!
De sociala bitarna är den nya inkarnationen av Sim Citys starkare sidor. Tillsammans kan man bygga ut regionen med områden som ger stora fördelar för alla. Inlärningskurvan är förvånansvärt låg och man känner sig snabbt hemma i stadsbyggandet och kan snabbt se hur staden utvecklas och vad invånarna har för åsikter.

sim-city_2

Annons

Tyvärr har serien sedan sin 10-åriga föregångare tappat en hel del bitar och spelet känns inte riktigt som en uppföljare utan mer som en blyg omstart där fokus har varit att göra spelet tillgängligt för casualspelare. Det tidigare djupet finns inte riktigt. Redan efter en timme har jag i princip hunnit bygga en av varje byggnad och fått slut på yta.

sim-city_1

Beroendeframkallande
Jag blir inte förvånad om det snart dyker upp mer innehåll med tanke på Maxis historia med The Sims och mängden tillägg som kommit under åren. Problemet är att Sim City hade behövt tilläggen redan från början för att kännas komplett. Detta kommer inte hindra mig från att sitta och spela ända in på småtimmarna, för det är ändå så förbaskat kul att leka virtuell borgmästare.

Sim City

Efter 10 års tystnad är uppföljaren äntligen här. Dock med onåbara servrar och begränsad yta att bygga på.


3
Vi diggar
  • Snabb inlärningskurva
  • Beroendeframkallande
Vi dissar
  • Begränsad yta för att bygga sin stad på
  • Saknar djupet från tidigare Sim City
Visa kommentarer / Kommentera nu
Sim City - Förbered er på byggfeber
PriceRunner Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17