PriceRunner Digital Life
Välkommen till PriceRunner Digital Life – full koll på den digitala världen
2

Ett kärt återseende?

Silent Hill HD Collection

Två av spelhistoriens största skräckklassiker med högupplöst grafik och nya röstskådespelare, kan det vara något?

Hd-uppdateringarna haglar över oss våren 2012 och senast ut är Konamis legendariska skräckserie Silent Hill. Men håll applåderna. Tillägget ”Collection” har som bekant devalverats i spelvärlden och i det här fallet består ”samlingen” av del två och tre. Eftersom de inkluderade delarna är så gott som fristående är det inte förödande för helheten, men å andra sidan: om det är något Silent Hill-spel som faktiskt skulle behöva en omgörning så är det originalet från 1998.

Rutten eftersmak

Det är lätt att avfärda hd-uppdateringarna som skamlöst kapitaliserande, men myntet har två sidor och för alla som missat de gamla klenoderna (eller vill återuppleva dem) är det ett ypperligt tillfälle att suga i sig lite spelhistoria. Just därför känns det beklämmande när den efterlängtade nyversionen lämnar samma ruttna eftersmak som jag föreställer mig att jag hade fått av att slicka på något av de rostiga stålgallren i Silent Hills mardrömsvärldar.

Silent Hill 2 är det bästa spelet i serien, men att göra ett återbesök i James Sunderlands plågade psyke är ingen särskilt angenäm upplevelse. Det ser nämligen alldeles förfärligt ut. Bilduppdateringen är haltande och ljudet är dåligt synkat. Visst kan man argumentera för att de nya röstskådespelarna är duktiga, men jag har alltid känt att det distanserade skådespeleriet har varit en viktig del i Silent Hill.

En djup besvikelse

I grund och botten är framförallt Silent Hill 2 ett väldigt intressant spel. Det har ett psykologiskt djup som få spel kan mäta sig med och de grisigaste scenerna med Pyramid Head är några av spelvärldens bästa. Tyvärr får alla hinder i form av dålig speldesign och frustrerande spelmekanik belöningen att smaka lite sämre.

Annons

Istället för att njuta av den gåtfulla världen skäms jag för att jag brukar hylla förlagorna som några av mina absoluta favoritspel. Det är då jag konstaterar att Konami har misslyckats.

Ett kärt återseende?

Två av spelhistoriens största skräckklassiker med högupplöst grafik och nya röstskådespelare, kan det vara något?


2
Vi diggar
  • Att det i grund och botten är riktigt bra spel
Vi dissar
  • Det slapphänta restaureringsarbetet
Visa kommentarer / Kommentera nu
Ett kärt återseende? - Silent Hill HD Collection
PriceRunner Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17