PriceRunner Digital Life
Välkommen till PriceRunner Digital Life – full koll på den digitala världen
2

FörSHREKligt

Shrek: Forever After

När träsktrollet Shrek för fjärde gången återvänder till bioduken gör han det även i spelform. Frågan är: kommer det att överaska oss eller kommer det att sluta som ännu ett mediokert licensspel?

Långt långt borta

Spelet följer kanske inte så oväntat handlingen från filmen med samma namn. Shrek är trött på sin vardag som älskad familjefar och längtar tillbaka till det han hade förut, när han var ett fruktat träsktroll. Han ingår ett avtal med skummisen Bullerskaft som skickar honom till Långt långt borta, en sorts alternativ plats där ingen känner till hans hjältedåd från tidigare och där han och Fiona aldrig har träffats. Det dröjer självklart inte länge innan han ångrar sig och vill tillbaka och måste då tillsammans med sina vänner försöka ställa allting till rätta. Pinocchio, pepparkaksgubben och många andra kända sagofigurer finns utspridda i spelet för att hjälpa dig med sina tips och råd.

Bland åsnor och troll

I spelet får du styra Shrek, Åsnan, Fiona och Mästerkatten igenom välkända miljöer från filmen och lösa varierande pussel. Att spela tillsammans med tre vänner så att alla får ta hand om varsin karaktär är att rekommendera, men det är också fullt möjligt att på egen hand spela igenom spelet, och då får du helt enkelt skifta mellan de fyra figurerna. Alla karaktärer har sina olika styrkor, Shrek är exempelvis den starkaste i gruppen och kan i och med det lyfta tunga saker, medan mästerkatten är betydligt smidigare än de övriga. Åsnan har kraftiga sparkar som lämpar sig för att öppna grindar och Fiona bär på en fackla som hon kan använda till att tända eld på tunnor med krut. För att lösa ett pussel behöver du i och med det oftast på något sätt använda dig av alla fyra karaktärerna.

Linjärt och enformigt

Shrek: Forever After är superenkelt att komma igång med, troligtvis mycket för att huvudgruppen är barn. Du tar form som de fyra färgstarka figurerna sen är du igång. Banorna spelet igenom påminner i uppbyggnaden mycket om varandra och det är väldigt svårt att inte springa rätt då de oftast är väldigt linjära och enspåriga rakt igenom. De olika pussel som dyker upp känns väldigt enformiga då det nästan alltid är samma lösning som krävs. Är du ett fan av Shrek och har tre vänner som gärna sätter sig en sommarkväll och spelar igenom det med dig, kan det dock kanske rekommenderas. Men bara kanske.

Köp på

FörSHREKligt

När träsktrollet Shrek för fjärde gången återvänder till bioduken gör han det även i spelform. Frågan är: kommer det att överaska oss eller kommer det att sluta som ännu ett mediokert licensspel?


2
Vi diggar
  • Pussel och miljöer Multiplayer
Vi dissar
  • Inga svårighetsgrader Usel karta Inget onlineläge
Visa kommentarer / Kommentera nu
FörSHREKligt - Shrek: Forever After
PriceRunner Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17