PriceRunner Digital Life
Välkommen till PriceRunner Digital Life – full koll på den digitala världen
2

En kassako på hal is

Resistance: Burning Skies

Resistance: Burning Skies är spelet som, en gång för alla, ska sätta en ny standard för förstapersonsskjutare med dubbla fysiska styrspakar på en mobil enhet. Äntligen. Eller?

Styrkan hos Resistance har alltid varit den kreativa och lekfulla utomjordiska arsenalen. Så även den här gången. Variationen är väldigt stor och tryckskärmen används flitigt för att sätta upp kraftsköldar och kasta granater. Jag följer brandmannen Tom Riley under den första invasionen av utomjordingarna Chimera mot USA. Det är både en hjälte och en historia som vi sett alldeles för många gånger tidigare.

Efterblivna fiender och stora bossar

Tyvärr är bristerna alldeles för påtagliga. Systemet som används för att ta skydd fungerar knappt hälften av de gånger jag försöker använda det. Bandesignen är väldigt linjär och går för det mesta ut på att ta sig igenom korta trånga passager för att nå ett mindre rum där mellan fem och tio Chimeras som står still medan du skjuter på dem. Den artificiella intelligensen är så dum att jag ibland undrar om utvecklarna ansträngt sig alls.

Grafiken varierar mellan att se helt ok ut och att vara direkt fult. Vissa scener, speciellt de enorma bossarna, är påkostade och där märks ambitionen att vara en AAA-titel. För det mesta är miljöerna grå och bruna med suddiga texturer och billiga animationer.

Känns som ett spel för IOS

Jag gillade Resistance: Fall of man till Playstation 3. Det roade med sin annorlunda miljö och lekfullhet. Burning Skies är väldigt få av de bra sakerna. Det känns på alla sätt som ett spel som är utvecklat för IOS. I den kontexten hade det varit ett helt okej spel. Men på en renodlad spelkonsol med en prislapp på fyrahundra spänn är förväntningarna högre.

Annons

För alla som törstar efter en bra förstapersonsskjutare till Vita rekommenderar jag det underskattade och välgjorda Unit 13 istället.

En kassako på hal is

Resistance: Burning Skies är spelet som, en gång för alla, ska sätta en ny standard för förstapersonsskjutare med dubbla fysiska styrspakar på en mobil enhet. Äntligen. Eller?


2
Vi diggar
  • Stora påkostade bossar
Vi dissar
  • Handling
  • Kontroll
  • Animationer
  • Bandesign
Visa kommentarer / Kommentera nu
En kassako på hal is - Resistance: Burning Skies
PriceRunner Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17