PriceRunner Digital Life
Välkommen till PriceRunner Digital Life – full koll på den digitala världen
4

Resistance 3 – Går sin egen väg

Det är dystopiskt, smutsigt och det kryllar av fiender. Att Resistance 3 lyckas överraska under spelhösten 2011 är bortom allt förstånd.

[dropcap]S[/dropcap]pelets inledning dryper av intetsägande och slapphänta designval som får mig att vilja stänga av. Jag vaggas omedelbart in i en känsla av att Resistance 3 gör samma sak som sina konkurrenter, men lite sämre.

Men efter någon timme går det upp för mig att jag faktiskt har haft en ganska trevlig stund tillsammans med spelets tvärfula protagonist och att Resistance 3 har någonting som får mig att vilja fortsätta. Det är liksom… kul.

Oj, vilka vapen!

För det första tycker jag att stämningen är ganska behaglig. Miljöerna är kanske inte så muntra, men de är varierade och stundtals väldigt trovärdiga. Det är amerikanska småstäder i förfall, båtfärder på Mississippifloden och karga landskap… allt presenterat med övertygande enkelhet.

Annons

Men det som får Resistance 3 att lyfta allra mest är den uppfinningsrika vapenarsenalen. Det märks verkligen att Insomniac Games har Ratchet & Clank-spelen bakom sig när man kan välja mellan den högteknologiska Atomizern och den köttiga sjukdomssprutan Mutator som förvandlar fienderna till bomber. Alla vapen har sekundära funktioner och att de stiger i level i takt med att man använder dem kittlar arkadspelstarmen.

Regler är till för att brytas

Mest häpnadsväckande är att du kan bära hur många vapen som helst och att din hälsa aldrig kommer att laddas upp bara för att du gömmer dig bakom ett skydd. Att Resistance 3 bryter mot två av fps-genrens mest inbankade konventioner det senaste årtiondet kan verka bakåtsträvande, men i sin kontext blir det ett kul avbrott från samtida actionspel.

Lägg till ett underhållande flerspelarläge, några riktigt episka bossfighter och hyffsat ambitiös story så har du ett spel som ställer både Killzone 3 och Crysis 2 i skamvrån.

Resistance 3 – Går sin egen väg

Det är dystopiskt, smutsigt och det kryllar av fiender. Att Resistance 3 lyckas överraska under spelhösten 2011 är bortom allt förstånd.


4
Vi diggar
  • Vapenarsenalen Stämningen Lekfullheten
Vi dissar
  • Presentationen är inte vad den borde vara Sega transportsträckor
Visa kommentarer / Kommentera nu
Resistance 3 – Går sin egen väg -
PriceRunner Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17