PriceRunner Digital Life
Välkommen till PriceRunner Digital Life – full koll på den digitala världen
4

Den gamla skolans överlevnadsskräck

Resident Evil: Revelations

Resident Evil-sagan har med åren fått så många förgreningar och sidospår att inte ens de mest inbitna fansen kan hålla reda på det kronologiska skeendet. Men vad gör det när spelen är såhär bra?

När vi kommer in i handlingen har Resident Evil-veteranen Jill Valentine bordat en lyxkryssare för att rädda den minst lika namnkunniga Chris Redfield från terroristorganisationen Il Vetro. Men i sann Resident Evil-anda har någonting gått fel, och istället för terrorister kryllar båten av människohungriga zombier och annat oknytt av det köttigare slaget.

Tillbaka till rötterna

Sedan seriens fjärde del har Capcom gått mot en mer actionbetonad upplevelse med färre pussel, högre tempo och fler fiender. Perspektivet med kameran bakom axeln är förvisso det samma, men i alla andra avseenden är Resident Evil: Revelations en återgång till de tidigare delarna. Med andra ord gäller det att hushålla med ammunitionen och i bästa fall undvika konfrontation.

Rent grafiskt höjer Resident Evil: Revelations ribban för den här typen av spel på bärbara konsoler. Det är stämningsfullt och snyggt och det låter fantastiskt, men framförallt är det väldigt funktionellt. Att Nintendo 3DS saknar Playstation Vitas muskler upplever jag aldrig som något problem.

En eller två spakar?

Resident Evil: Revelations lanserades tillsammans med tillsatsen Cirkle Pad Pro som ger spelkonsolen ytterligare en analog spak. Eftersom jag inte har haft någon möjlighet att testa tillbehöret kan jag inte säga hur mycket det tillför. Vad jag däremot kan säga är att kontrollen fungerar riktigt bra i originalutförande och att extraspaken inte alls är något måste.

Annons

Resident Evil: Revelations är ett omfattande och välgjort spel med höga produktionsvärden och mängder av innehåll. När det långa äventyret är slut återvänder jag till Raid-läget som på egen hand bjuder på mer innehåll än fjolårets snedsteg Resident Evil: Mercenaries.

Den gamla skolans överlevnadsskräck

Resident Evil-sagan har med åren fått så många förgreningar och sidospår att inte ens de mest inbitna fansen kan hålla reda på det kronologiska skeendet. Men vad gör det när spelen är såhär bra?


4
Vi diggar
  • Snyggt
  • Stämningsfullt och spännande
Vi dissar
  • 3d-effekten tillför inte särskilt mycket
Visa kommentarer / Kommentera nu
Den gamla skolans överlevnadsskräck - Resident Evil: Revelations
PriceRunner Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17