PriceRunner Digital Life
Välkommen till PriceRunner Digital Life – full koll på den digitala världen
2

Recension: Mario & Sonic at the Rio 2016 Olympic Games (Wii U)

För dig som inte får nog av OS

Lagom till OS i Rio släpper Sega och Nintendo ett lättsamt partysportspel med sina respektive maskotar i huvudrollerna. Perfekt underhållning mellan tv-sändningarna kan tyckas, men några medaljer lär det knappast kamma hem.

När vi tidigare i år recenserade Mario & Sonic at the Rio 2016 Olympic Games till Nintendos bärbara 3DS klagade vi på hur lågt man verkade ha lagt ribban. Det var inte dåligt, men det var inte heller bra. Någonstans hoppades vi att den senarelagda Wii U-versionen skulle rätta till problemen, men så blev det inte.

Jämför priser på Mario & Sonic at the Rio 2016 Olympic Games (Wii U) här.

mario&sonic_rugby

Det handlar inte bara om att trycka snabbt

De fjorton sporterna bjuder på lite av varje. Det ska springas hundra meter, skjutas pilbåge och spelas fotboll. Ingen sport sticker ut, men det finns inte heller några riktiga bottennapp.

Wii U-konsolens unika egenskaper har man lämnat helt åt sidan, vilket begränsar styrningen till knappar och styrkors. Den som är orolig för att det på klassiskt Track & Field-manér ska vara en tävling om vem som trycker snabbast kan dock andas ut eftersom samtliga grenar kräver åtminstone någon form av finess. Tyvärr har man slopat 3DS-versionens tokiga specialvarianter av grenarna, som var kryddade med specialföremål och powerups.

Annons
Mario & Sonic at the Rio 2016 Olympic Games Wii U running

Mellanmjölk från start till mål

Att Mario & Sonic at the Rio 2016 Olympic Games är roligast att spela tillsammans med vänner behöver vi kanske inte skriva. Eftersom gamla Wii-kontroller är tillåtna lär det inte heller vara ett allt för stort projekt att samla ihop kompisgänget. Ensamspelaren kan roa sig med att strosa runt på Copacabana, ställa upp i turneringar och låsa upp meningslöst krimskrams.

Det går visserligen att tävla mot andra spelares spöktider, men att det fortfarande inte finns något riktigt onlineläge är en stor brist. Att kunna mötas över nätet hade inte bara varit kul när man spelar själv, utan också när man har satt ihop ett lag hemma i soffan och vill mäta sig mot andra spelare.

Sammantaget är Mario & Sonic at the Rio 2016 Olympic Games ett oinspirerat och ganska trött spel från en utvecklare som definitivt kan bättre. Vågar vi hoppas på Mario och Sonic Pyeongchang 2018?

Info
 • Genre Sport
 • Format Wii U
 • Antal spelare 4
 • Utvecklare Sega
Dagens bästa priser på Pricerunner
 • Inget för dig? Du hittar många fler produkter hos PriceRunner

Recension: Mario & Sonic at the Rio 2016 Olympic Games (Wii U)

Lagom till OS i Rio släpper Sega och Nintendo ett lättsamt partysportspel med sina respektive maskotar i huvudrollerna. Perfekt underhållning mellan tv-sändningarna kan tyckas, men några medaljer lär det knappast kamma hem.


2
Vi diggar
 • Det ser okej ut
 • Skön OS-stämning
 • Mer än bara snabbtryckande
Vi dissar
 • Tar inte tillvara på Wii U
 • Få grenar
 • Inget onlineläge
Visa kommentarer / Kommentera nu
Recension: Mario & Sonic at the Rio 2016 Olympic Games (Wii U) - För dig som inte får nog av OS
PriceRunner Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17