PriceRunner Digital Life
Välkommen till PriceRunner Digital Life – full koll på den digitala världen
4

Recension: Far Cry Primal

Grottbjörnens folk får nytt liv

Det femte Far Cry-spelet slungar dig tillbaka till mammuten och den sabeltandade tigerns tid. Glöm automatvapen och molotovcoctails.

I Far Cry Primal är den råa naturen och dess invånare det enda som finns. Ibland är den din fiende, ibland din bästa vän. Det är upp till dig att respektera elementen eller bara ha dem i åtanke och använda dem bäst du vill. Du spelar som Takkar, en råbarkad medlem av Wenjastammen. Du vaknar upp någonstans i landet Oros, efter att en mammutjakt spårat ur riktigt ordentligt. Trots detta har du på något mirakulöst sätt överlevt både skenande mammutar och ett närgående möte med en sabeltandad tiger.

Jämför priser på Far Cry Primal till PS4 här. Till Xbox One här. Och till PC här.

Ditt uppdrag är nu att glömma det förflutna, tillverka passande vapen, hitta mat och sedan lokalisera och återförenas med medlemmar ur din stam. Du och dina Wenjakompisar måste kämpa för överlevnad i en värld där både andra stammar och ett våldsamt djurliv gör det väldigt svårt.

Läs även
Förtitt: Doom (2016)
Kommande spel våren 2016
5 mobilspel som du inte får missa

Annons
far cry primal 3

Världen var en vackrare plats

Landet Oros är en fantastiskt vacker plats, men det är inget tvivel om att jag känner igen det från tidigare spel i Far Cry-serien. Världen sjuder av liv och allting ligger öppet för dig att använda precis som du vill. Ubisoft Montreal har hittat en ny kontext, men rent visuellt och spelmekaniskt är Primal fortfarande ett typiskt Far Cry-spel.

Allt som växer och lever är användbart

Det mesta du ser omkring dig kan användas på en uppsjö olika sätt. Örter och blommor för att lindra smärta, pinnar och grenar att göra upp eld med, stenar, buskar och träd för vapentillverkning. Naturligtvis är också jakten en stor del i en stenåldersmänniskas liv och djuren du jagar kan användas både som föda och för att tillverka nyttiga saker.

Pälsen från olika typer av djur används till olika saker. Kartan hjälper dig att hitta var de olika djuren brukar befinna sig. Och allt du tillverkar i Far Cry Primal kan uppgraderas och förbättras, bara du hittar rätt material och ingredienser.

far cry primal 2

Far Cry Primal är ett intressant och spännande tillskott till den omtyckta men aningen stagnerande spelserien Far Cry. Är du intresserad av stenåldern och vill ta en närmare titt på hur det kan ha sett ut då? Kanske lockar tanken att leva som stenåldersmänniska under ett par dagar? Då är det ingen tvekan om saken, Far Cry Primal är spelet för dig.

Läs även
Förtitt: Doom (2016)
Kommande spel våren 2016
5 mobilspel som du inte får missa

Info
 • Genre Äventyr, Action
 • Format PS4, Xbox One, PC
 • Antal spelare 1
 • Utvecklare Ubisoft Montreal
Dagens bästa priser på Pricerunner
 • Inget för dig? Du hittar många fler produkter hos PriceRunner

Recension: Far Cry Primal

Det femte Far Cry-spelet slungar dig tillbaka till mammuten och den sabeltandade tigerns tid. Glöm automatvapen och molotovcoctails.


4
Vi diggar
 • Livet som stenåldersmänniska
 • De vackra miljöerna
 • Det exotiska djurlivet
Vi dissar
 • Mycket känns igen
 • Inte alltid helt trovärdigt
 • Den eviga jakten på rätt djur
Visa kommentarer / Kommentera nu
Recension: Far Cry Primal - Grottbjörnens folk får nytt liv
PriceRunner Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17