PriceRunner Digital Life
Välkommen till PriceRunner Digital Life – full koll på den digitala världen
4

Project Cars

Lämnar de andra i dammet

Efter otaliga förseningar är Project Cars här. Äntligen är det dags att få trycka plattan i mattan och det har helt klart varit värt all väntan. Detta är för närvarande ett av de allra bästa racingspelen du kan spendera dina surt förvärvade pengar på.

Project Cars är till stora delar ett helt traditionellt racingspel, samtidigt som det är väldigt annorlunda från konkurrenterna. Den avgörande skillnaden mellan denna titel och andra titlar är att här finns samtliga 60 bilar samt alla banor tillgängliga med en gång. Project Cars bjuder inte på timme efter timme av gnidande i gamla råttsoffor till skrothögar för att låsa upp de riktiga vrålåken.

projectcars_f1crowd

Allt till alla på en gång
I Project Cars kan du välja och vraka mellan klasser och banor redan från allra första början. Självklart finns det ett karriärläge som är kalenderbaserat och upplägget är smart med uppvärmningsvarv, kval och skarpt race. Ju bättre du kör, desto fler kontraktsförslag får du. Det finns även möjlighet att köra snabbrace där man får tillgång till hela enchiladan och ett onlineläge som erbjuder möjligheten att bredsladda in i andra spelare av kött och blod. Spelet påminner om vissa mindre nogräknade politiker som lovar allt till alla, men till skillnad från dessa så levererar Project Cars precis detta utan att göra någon besviken. Möjligheterna är enorma, vill du köra ett snabbrace på 5 minuter så går det, och vill du köra Le Mans i 24 timmar så kan du göra det. I realtid, i 24 timmar.

projectcars_drivingfast

Arkadulator från kart till F1
Project Cars är varken en simulator eller en utpräglad arkadracer. Precis som Gran Turismo placerar sig spelet precis mitt emellan. Trots den schizofrena hållningen gör Project Cars detta med den äran. Spelfysiken är utmärkt och välbalanserad vilket gör att varenda bil känns unik. En gokart känns otroligt lätt och svänger in på apex som den sitter fast på räls, medan en del större bilar beter sig helt annorlunda. Bak- och framhjulsdrivna bilar har helt olika karaktär, och kör du med force feedbackratt kommer du nästan få ont i armarna emellanåt då realismen gör bilarna svårstyrda när man våldar sig genom för snäva kurvor i för höga hastigheter.

Här hittar vi även en av spelets få buggar då ratten emellanåt får tokspel och far fram och tillbaka helt okontrollerat efter man kraschat. Detta, tillsammans med lite grafikbuggar (som vi upplever på Xbox One) är några av de få irritationsmoment spelet bjuder på. De finns där, men de är lätträknade och de kommer säkert försvinna i takt med att uppdateringarna släpps.

Annons

Aggressiv AI som fyllekör
Förutom de två tidigare nämnda buggarna är den artificiella intelligensen också ett irritationsmoment emallanåt, då den uppträder som den druckit starköl till frukost innan den satt sig bakom ratten. Det pendlar mellan okontrollerad fyllekörning till att nästa sekund gå totalt bananas genom att putta av allt och alla från banan. Antalet gånger som datormotståndarna vänt runt mig och min bil bakifrån är omöjliga att räkna då de är otaliga.

projectcars_f1

Grafikbonanza deluxe
Grafiken är inget annat än ett mästerverk. Den är så löjligt bra att ögonen blöder. Med regn, nattkörningar, solnedgångar som får en att häpna, solkatter som förblindar en och rök och damm som ser helt verkligt ut så är detta kanske ett av de allra vackraste bilspel vi någonsin vilat våra ögon på. Bilarnas detaljrikedom är på gränsen till filmiska. Och till skillnad från vissa andra spel där man har mer än 200 bilar att välja mellan och hälften ser ut som de vore karvade i trä så är varenda bil i Project Cars så vackert renderade att man tappar hakan. Det enda vi möjligen saknar hos denna titel är ett rallyläge, men det gör ingenting. För Project Cars är för närvarande herre på racingtäppan och lämnar både Gran Turismo och Forza-serien i dammet bakom sig. Gillar du racing är detta en måstetitel.

Dagens bästa priser på Pricerunner
  • Inget för dig? Du hittar många fler produkter hos PriceRunner

Project Cars

Efter otaliga förseningar är Project Cars här. Äntligen är det dags att få trycka plattan i mattan och det har helt klart varit värt all väntan. Detta är för närvarande ett av de allra bästa racingspelen du kan spendera dina surt förvärvade pengar på.


4
Vi diggar
  • Grafiken. GRAFIKEN!
  • Bilfysiken, alla bilar är unika.
  • Otrolig variation
Vi dissar
  • Några grafikbuggar och lagg Force-feedback-buggar som gör ratten till ett vapen
  • Något få bilar (men de är så vackra att det nästan kvittar)
Visa kommentarer / Kommentera nu
Project Cars - Lämnar de andra i dammet
PriceRunner Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17