PriceRunner Digital Life
Välkommen till PriceRunner Digital Life – full koll på den digitala världen
3

Pro Evolution Soccer 2014

Uppstickaren sticker upp

Efter att Fifa-serien dominerat den digitala fotbollsscenen de senaste åren är det dags för Konami att visa vad de går för med sitt PES.

Pro Evolution Soccer har för mig alltid inneburit spelglädje framför realism. Så är fallet även den här gången när glidtacklingar av det brutalare slaget blandas med spektakulära avslut mot mål och ett nästan för enkelt djupledsspel. Tempot är betydligt lugnare än tidigare, men det beror mycket på att spelarna måste placera bollen vid rätt skott- eller passningsfot innan de kan skicka iväg den, ett moment som gör att spelet blir trögt och som ger känslan av att varje knapptryck har en viss fördröjning.

pes14_2

Stämningsfull mästarturnering
I jämförelse med Fifa finns det inte alls samma mängd av klubbar att välja mellan, och de flesta av lagen har påhittade namn eftersom Konami inte har köpt licenserna. Manchester United finns där, men det är också det enda engelska lag som fått behålla sitt namn. Arsenal har fått finna sig i namnet North London och Manchester City heter rätt och slätt Manchester Blue. En tung licens som PES däremot har lyckats knipa är Champions League. Med en fantastisk inramning presenterar Konami gruppspelsmatcherna och slutspelet ända fram till finalen där den välkända hymnen dånar när spelarna gör entré, strålkastarna tänds och publiken är i extas.

pes14_3

Inte riktigt där
PES har en bit kvar innan det är ifatt Fifa kvalitetsmässigt. Matcherna har inte samma perfekta tempo som EA Sports motsvarighet och ai:n är inte heller den bästa, speciellt målvakternas. De väljer ofta att felplacera sig vid inlägg och målchanser. Det PES däremot levererar är härlig stämning och atmosfär, och där har EA Sports har mycket att lära.

Dagens bästa priser på Pricerunner
  • Inget för dig? Du hittar många fler produkter hos PriceRunner

Pro Evolution Soccer 2014

Efter att Fifa-serien dominerat den digitala fotbollsscenen de senaste åren är det dags för Konami att visa vad de går för med sitt PES.


3
Vi diggar
  • Champions League
  • Atmosfären
Vi dissar
  • Ai:n
  • Bristen på licenser
Visa kommentarer / Kommentera nu
Pro Evolution Soccer 2014 - Uppstickaren sticker upp
PriceRunner Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17