PriceRunner Digital Life
Välkommen till PriceRunner Digital Life – full koll på den digitala världen
3

Plants vs. Zombies: Garden Warfare

Flamsigt men kul

När Popcap Games lagbaserade actionspel visades upp på E3-mässan i fjol trodde vi att det var ett dåligt skämt. Ett skämt är det visserligen fortfarande, men det är långt ifrån dåligt.

Tower defence-spelen i Plants vs. Zombies-serien har rönt stora framgångar med sitt strategiska upplägg. Men Popcap Games vet tydligen inte vad en trygghetszon är, för den här gången är det lagbaserade dödsmatcher som gäller. Att man inte har brytt sig om att snickra ihop någon halvhjärtad kampanj för en spelare känns helt rätt då man istället har kunnat lägga allt krut på huvudnumret.

pvz_zombies

Underbart karaktärsgalleri
Plants vs. Zombies hade inte varit någonting utan den charmiga karaktärsdesignen, och i Garden Warfare gör man ett ypperligt jobb med att konvertera leende växter och ruttnande zombier till en fartfylld tredjepersonskontext. Har man spelat grådaskiga krigsskjutare till leda är det en uppfriskande färgklick.

Samtidigt utgör karaktärsgalleriet en utmärkt grund för de olika klasserna: Vetenskapsmannen kan teleportera sig, pirayaplantan sväljer sina fiender hela, kaktusen är en livsfarlig prickskytt, solrosen kan läka sina lagkamrater och… ja, ni fattar grejen.

Annons
pvz_zombie&plant

Snålt med innehåll
När tjugofyra spelare samsas på slagfältet är det naturligtvis kaotiskt, men det är också väldigt roligt. Klasserna är inte helt välbalanserade, men på det stora hela visar Popcap att de har god förståelse för vad som gör en förstapersonsskjutare bra. Kombinationen av flams, trams och djup är kanske inte för alla, men bli inte förvånad om spelet snart har en trogen bas av hängivna spelare.

När det kommer till finjusteringar och bonusprylar finns det mycket att göra, och i takt med att karaktärerna stiger i nivå öppnas nya möjligheter upp. Däremot hade vi gärna sett fler kartor och fler spellägen. Det dröjer nämligen inte särskilt länge innan vi börjar längta efter det utlovade påbyggnadspaketet.

Dagens bästa priser på Pricerunner
  • Inget för dig? Du hittar många fler produkter hos PriceRunner

Plants vs. Zombies: Garden Warfare

När Popcap Games lagbaserade actionspel visades upp på E3-mässan i fjol trodde vi att det var ett dåligt skämt. Ett skämt är det visserligen fortfarande, men det är långt ifrån dåligt.


3
Vi diggar
  • Välgjort
  • Kaotiskt
  • Charmig grafik
Vi dissar
  • Snålt med innehåll
  • Rörigt
Visa kommentarer / Kommentera nu
Plants vs. Zombies: Garden Warfare - Flamsigt men kul
PriceRunner Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17