PriceRunner Digital Life
Välkommen till PriceRunner Digital Life – full koll på den digitala världen

Pausunderhållning

Mobilspel

Under månaden som gått har vi dragit linjer mellan geometriska figurer, studerat det periodiska systemet och flaxat fågel.

Lyne (IOS, Android)
Pris:
22 kronor
Månadens minimalistiska tankenöt heter Lyne och utspelar sig i ett harmoniskt universum av ekande tomhet, pastellfärger och geometriska figurer. Din uppgift är att förena olika punkter genom att dra linjer mellan olikfärgade objekt, vilket visar sig vara en ganska knivig uppgift när linjerna inte får korsa varandra. Det låter kanske inte så originellt, men det intuitiva upplägget och den jämna utmaningskurvan gör det omöjligt att inte vaggas in i spelets avväpnande logik.

Lyne

Atomic Fusion: Particle Collider (IOS, Android)
Pris:
15 kronor (10 banor är gratis)
Med det periodiska systemet som karta är Atomic Fusion en brutal fysiklektion som för tankarna till rymdskjutaren Ikaruga – trots att du aldrig avlossar ett skott. I rollen som en atom gäller det att växla mellan orange och blått för att absorbera energifält av motsvarande fält, fylla upp kraftmätaren och ta dig vidare till nästa grundämne. Upplägget är fiffigt och kul, men också tålamodskrävande.

Atomic-Fusion

Threes! (IOS)
Pris:
15 kronor
Ibland är det bra att motionera hjärncellerna, och en utmärkt prövning för de små rackarna är det kluriga nummerspelet Threes! Brädet består av sexton rutor, och ditt jobb är att skjuta omkring brickorna så att de kan smälta samman och ge plats åt nya. Kruxet är att 1 bara kan adderas med 2, att 3 bara kan adderas med 3, att 6 bara kan adderas med 6 och så vidare. Sanslöst vanebildande!

threes

Final Fantasy VI (IOS, Android)
Pris:
119 kronor
Japanska rollspelslegenderna Square Enix går onekligen emot strömmen när de prissätter sina mobilspel, men att deras återutgivningar ofta kostar över 100-lappen verkar inte vara något hinder då spelen fortsätter att dyka upp med jämna mellanrum. Sist ut är 1994 års Final Fantasy VI, som av många är betraktat som seriens absoluta höjdpunkt. Med ny grafik och en fullt fungerande pekkontroll är det ett utmärkt tillfälle att återupptäcka en av spelvärldens största klassiker.

Annons
ffvi

Flappy Bird (IOS, Android)
Pris:
Gratis (när det fanns)
I årets hittills största mobilspelsuccé lotsar vi en flaxande fågel genom en hinderbana av gröna rör, och även om det verkar vara ganska slumpartat vilka spel som blir succéer måste vi erkänna att det är skamligt beroendeframkallande. Turerna kring Dong Nguyens minimalistiska verk har dock varit många och märkliga, och varför han plötsligt bestämde sig för att dra tillbaka det absurt inkomstbringande spelet är en gåta.

flappybird

Visa kommentarer / Kommentera nu
Pausunderhållning - Mobilspel Spel, Recensioner
PriceRunner Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17