PriceRunner Digital Life
Välkommen till PriceRunner Digital Life – full koll på den digitala världen

5 appspel

De hetaste mobilspelen just nu!

Under månaden som gått har vi satt balansen på prov, fått våra perspektiv vridna till oigenkännlighet och utforskat den förrädiska rymden.

Trials Frontier (IOS)

Pris: Gratis

På pc och konsol har Redlynx balansövningar rönt stora framgångar, men när serien som alltid har handlat om motorburen vansinnesprecision tar steget till bärbart slarvas det mesta bort på vägen. Kontrollen är inte lika exakt som vi vill ha den och åkandet varvas med på tok för mycket uppgraderingspill. För att slippa de outhärdliga väntetiderna måste du punga ut med riktiga pengar, men att hoppa in och köra några lopp skadar ju inte.

Trials-Frontier_screen

Sideswype (Android, IOS)

Pris: 15 kronor

Knappt har det briljanta pusselspelet Threes blivit en del av vardagen innan vi blir överösta av kopior. Radiangames variant heter Sideswype och använder färger istället för nummer, men mekaniken är i stort sett den samma. Skjut omkring brickorna, para ihop dem och svep vidare i jakten på höga poäng. På tal om höga poäng känns de lite väl lätta att få, men å andra sidan är känslan av konstant belöning kittlande.

Annons
Sideswype

Hitman Go (IOS)

Pris: 38 kronor

Nere i Danmark sitter IO Interactive och filar på ett nytt Hitman-spel, men innan det är klart får vi nöja oss med bärbara Hitman Go. Mobila versioner av storspel brukar kunna avfärdas som rutinmässigt pengamjölkande, men Hitman Go gör det allra mesta rätt. Med spelpjäser istället för karaktärer och ett turordningsbaserat system är spelet mer strategiskt än sina fullvuxna motsvarigheter, och vi gillar det.

hitman_go

Monument Valley (Android/IOS)

Pris: 28 kronor

Ida är namnet på en liten tjej med kjol och struthatt, och som hennes ledsagare är det din uppgift lotsa henne genom de tredimensionella labyrinterna. Då synvillor och omöjliga perspektiv ofta är en del av lösningen gäller det att med ett öppet sinne prova sig fram och experimentera. Det är snyggt, väldesignat och smart, och om det inte hade varit för den korta speltiden hade det varit en fullträff.

monumentvalley

FTL: Faster Than Light (IOS)

Pris: 75 kronor

Den pilliga rymdskeppssimulatorn har äntligen släppts för Ipad – och spelet är lika bra som det var för ett och ett halvt år sedan. Faktum är att det är ännu bättre, eftersom du får alla uppgraderingar från FTL: Advanced Edition på köpet. Det strategiska upplägget, det slumpmässiga universumet och rädslan för att förlora allt är några av beståndsdelarna som gör Faster Than Light till en modern klassiker. Så vad väntar du på? Rymden väntar!

ftl-faster-than-light

Visa kommentarer / Kommentera nu
5 appspel - De hetaste mobilspelen just nu! Spel, Recensioner
PriceRunner Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17