PriceRunner Digital Life
Välkommen till PriceRunner Digital Life – full koll på den digitala världen

Pausunderhållning

Mobilspel

Under månaden som gått har vi skurit rep, vält burkar och försökt tyda våra kompisars fula teckningar.

Karateka Classic (IOS, Android)
Pris: 7 kronor
Att spela gamla godingar på telefonen är ofta en ganska plågsam sysselsättning och classic-versionen av Prince of Persia-mannen Jordan Mechners kampsportsepos Karateka från 1984 är inget undantag. Spelet är långsamt, svårkontrollerat och frustrerande ­– men som historielektion är det snudd på oumbärligt. Mellansekvenserna är legendariska.

Karateka

Draw Something 2 (IOS, Android, Windows Phone)
Pris: 22 kronor (gratisversion finns)
Sedan en tid tillbaka har vi roat oss med att rita bilder för att beskriva ord i det omåttlig framgångsrika Draw Something. I grund och botten bjuder uppföljaren på mer av samma, men gränssnittet är bättre, verktygen fler och möjligheterna större. Dessvärre måste du kämpa för att låsa upp många av godbitarna eller helt enkelt öppna plånboken.

drawsomething3

Cut the Rope: Time Travel (IOS, Android)
Pris: 7 kronor
Alla framgångsrika mobilspel är lätta att förstå sig på men svåra att bemästra och typexemplet heter Cut the Rope. När tidsresor kastas in i mixen och Om-Nom får sällskap av avlägsna släktingar från svunna tider finns det plötsligt två munnar som ska mättas. I varje tidsepok introduceras ny spelmekanik och på det hela taget finns det tillräckligt med nyheter för att motivera ett köp.

Annons
cut_the_rope_time_travel

Can Knockdown 3 (IOS, Android)
Pris: 7 kronor
Att kasta boll på burkar är ett alldeles utmärkt tidsfördriv, men det är också en ganska bökig hobby. Om du har Can Knockdown 3 i din smarttelefon slipper du skära dig på vassa kanter i metallåtervinningen, för ett mer realistiskt burkvältarspel kan du knappast hitta. Spelreglerna är lika enkla som geniala: du har tre bollar framför dig och nu ska burkarna ner. Ju snyggare du kastar desto fler blir poängen.

can_knock_down_3

 
Tasty Tadpoles (IOS)
Pris: 7 kronor
Tadpole är engelska för grodyngel och i Tasty Tadpoles stiftar vi bekantskap med ett synnerligen välsmakande grodyngel. Faktum är att ynglet är så gott att de större ynglen vill äta upp det, och det är där spelaren kommer in. Spelet handlar om att lotsa sitt grodyngel förbi de hungriga skurkarna, samla på sig stjärnor och ta sig till mål. I takt med att banorna avverkas introduceras nya hinder och större fiender.

tasty-tadpoles

Visa kommentarer / Kommentera nu
Pausunderhållning - Mobilspel Spel, Recensioner
PriceRunner Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17