PriceRunner Digital Life
Välkommen till PriceRunner Digital Life – full koll på den digitala världen
4

NHL 11

POLERAT

Få saker är lika tillfredsställande som att skicka Crosby och kompani på tidig golfsemester i en sjunde och avgörande slutspelsmatch. Tack vare EA Sports blir njutningen ljuvligare varje höst, och även i årets upplaga av NHL kan jag med glädje fortsätta att avnjuta min traditionella pingvinfärs.

Wax on, wax off
Årets upplaga av världens mest kritikerrosade sportspel bjuder på en hel del nyheter, både stora och små. På ytan ser det mesta ut som i fjol, men tittar vi närmare under luppen så märker vi att det polerats ordentligt på många områden, vilket blir mer uppenbart för varje match jag spelar.

De största nyheterna i NHL 11 är den nya fysikmotorn och en förbättrad AI. Spelarna rör sig inte bara smartare utan också mycket bättre i år, och det märks i alla skeden av spelet. Varje tackling, varje dragning och varje skott känns annorlunda från mitt förra. Jag upplever aldrig att pucken har en förutbestämd bana utan den kan ta alla möjliga och omöjliga vägar fram till mål. Kontrollen har förfinats ytterligare och teknikarsenalen har utökats med blandat annat patenterade Ovechkin-finter. Du kan numera också själv styra om du vill tackla högt eller lågt, och du kan också hoppa över spelare som fallit och ligger på isen.

Lägre tempo
En av de mest uppenbara justeringarna är att EA Sports dragit ner på tempot en aning, vilket kanske inte är till allas förtjusning, men jag hävdar att detta ger mer tyngd i spelet, och bidrar till att det känns mer verklighetstroget. För den som vill varva realism mot arkadhockey har EA Sports inkluderat NHL 3 on 3 Arcade på skivan. Vi riktiga hockeynördar köpte det dock på PSN/XBA för längesen, men tack ändå EA!

Nytt i fysikmotorn är också klubborna, som går av i tid och otid, vilket har lett till att mitt ordförråd berikats med svordomar jag inte ens visste fanns. Avslagna klubbor på isen påverkar också puckens bana om de kommer i kontakt med varandra, vilket lär reta gallfeber på många spelare, men onekligen bidrar det till en ökad realism.

Annons

Äntligen lyckas jag vinna!
En av nyheterna jag välkomnar mest är den förbättrade tekningen. Jag vet inte om det bara är jag som var totalt värdelös, men i NHL 10 lyckades jag aldrig vinna mer än en tekning då och då, och inte ens när jag vann tekningarna hade jag en aning om hur lyckades. I NHL 11 har du mycket mer kontroll över tekningarna. Du kan positionera din spelare olika beroende på om han är höger- eller vänsterskytt och du kan också låsa din motståndare i tekningsögonblicket och vinna tekningar på styrka, istället för enbart på teknik (eller i mitt fall på tur).

Second to none
Jag känner mig som en hackig skiva när jag ger NHL betyget 9 av 10 år efter år, när det i mångt och mycket är samma spel som förra året. Faktum är dock att EA Sports fortsätter att polera ett redan i grunden fantastiskt sportspel, och för oss som till och med sover med våra hockeyhjälmar på är det en lätt match att motivera ett nytt köp även i år.

Köp på

NHL 11

Få saker är lika tillfredsställande som att skicka Crosby och kompani på tidig golfsemester i en sjunde och avgörande slutspelsmatch. Tack vare EA Sports blir njutningen ljuvligare varje höst, och även i årets upplaga av NHL kan jag med glädje fortsätta att avnjuta min traditionella pingvinfärs.


4
Vi diggar
  • Bättre fysikmotor
  • bättre AI
  • mer verklighetstroget
  • tekningarna
Vi dissar
  • Målvakterna är fortfarande lite förvirrade
Visa kommentarer / Kommentera nu
NHL 11 - POLERAT
PriceRunner Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17