PriceRunner Digital Life
Välkommen till PriceRunner Digital Life – full koll på den digitala världen
3

Nes Remix 2

Nostalgitripp i 159 bitar

Medan den nostalgiska minispelssamlingen Nes Remix hölls tillbaka av ett tråkigt grundmaterial dammar uppföljaren av några av erans största klassiker.

Visst går det att anklaga Nintendo för cyniskt mjölkande av gamla klassiker, men med sina Remix-spel till Wii U gör de åtminstone någonting mer än att ge ut samma gamla spel en gång till. Det första spelet imponerade i sin uppfinningsrikedom men föll platt eftersom spelen från Nintendos första år har åldrats så dåligt. Den här gången hoppar vi rakt in i 8-bitarsgenerationens guldålder, och vilket lyft det är!

nesremix2_metroid

Den gyllene eran
Metroid, Super Mario Bros 3, Punch Out!! och Zelda 2: The Adventure of Link är några av spelhistoriens största klassiker, och att få damma av sina gamla färdigheter för att plocka toppbetyg i nya utmaningar är kittlande. Liksom förra gången har varje spel ett antal minispel knutet till sig, och i de roliga Remix-utmaningarna korsbefruktas de på mer eller mindre kreativa sätt.

Spoilervarning utfärdas
Det ska dock sägas att nostalgin är en viktig faktor och att du helst bör ha spelat spelen tidigare. Själv hade jag ingen relation till vare sig Wario’s Woods eller Kirby’s Adventure, och därför blev de utmaningarna ganska intetsägande. Har du dessutom för avsikt att i framtiden ta dig an klassikerna i sin helhet ska en fet spoilervarning utfärdas. Inte minst för att spelens slutbossar lyfts ur sitt sammanhang på ett sätt som känns ganska ovärdigt.

NES-Remix-2-luigi

Saknar djup
Som gammal Nintendoräv med rötter i åttiotalet har jag har riktigt kul tillsammans med Nes Remix 2, men nöjet är inte särskilt långvarigt. 159 minispel kan låta mycket, men det dröjer inte många timmar innan jag har betat av allt som lockar. Flerspelarlägen, ordentliga poänglistor, omgjorda fullversioner av spelen… Nintendo hade med lätthet kunna snickra ihop ett av årets tyngsta spelsläpp – men det ligger tydligen inte i deras intresse.

Annons

Nes Remix 2

Medan den nostalgiska minispelssamlingen Nes Remix hölls tillbaka av ett tråkigt grundmaterial dammar uppföljaren av några av erans största klassiker.


3
Vi diggar
  • Härliga återseenden
  • Roliga utmaningar
Vi dissar
  • Saknar djup
  • Ojämn kvalitet
Visa kommentarer / Kommentera nu
Nes Remix 2 - Nostalgitripp i 159 bitar
PriceRunner Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17