PriceRunner Digital Life
Välkommen till PriceRunner Digital Life – full koll på den digitala världen
2

Murdered: Soul Suspect

En frustrerande tidstjuv

Det är väldigt lätt att gilla Murdered: Soul Suspect – som ett koncept; en idé formulerad i ord, på papper. Men, ibland är vägen från skrivbordet på tok för lång och full av felaktiga beslut. Då blir resultatet ofta, som i det här fallet, krystat, tillgjort och bitvis bara dumt.

Ambitionsnivån har tveklöst varit väldigt hög i detta detektivspel, men det känns ändå som om historien är tillrättalagd för att fungera med spelmekaniken. Det gör att storyn, som borde ha fullt fokus, istället kommer på andra plats och att övertydligheter hela tiden påminner dig om att det är ett spel du spelar.

002-1280x720

Stendöd huvudkaraktär
Protagonisten Ronan O’Connor är så tråkig och påklistrat tuff att klockorna stannar. I en tidig scen, där Ronan får spö av sin blivande mördare utan att tappa ciggen som hänger i mungipan, blir bara löjlig.

Vad Ronan i fortsättningen av spelet än försöker förmedla så faller det platt och du tappar snart intresset för hur det går för honom i sitt sökande efter sin mördare – och varför du spelar spelet.

Annons
frame_0000

Hänsynslöst letande

… kan du gå genom samma rum gång på gång och missa till synes oviktiga detaljer

Att undersöka brottsplatser borde vara intressant och spännande, men i Murdered: Soul Suspect blir det bara ett frustrerande och långtråkigt letande efter näst intill osynliga föremål utspridda i dunkla, grå rum. Med den usla feedback du får från gränssnittet, kan du gå genom samma rum gång på gång och missa till synes oviktiga detaljer.

För att addera någon form av spänningsmoment har utvecklarna placerat ut demoner i världen. Tyvärr uteblir spänningen då de följer ett utstakat mönster och du har förmågan att se genom väggarna.

Är du kattälskare kanske du ändå kan få ut en kort njutning av Murdered: Soul Suspect. Att spela katt i tredje person är faktiskt ganska kul och känns relativt nytt. Tyvärr händer det allt för sällan.

Premiär: 03/06/2014
  • Genre Äventyr, Action
  • Format PS4
  • Antal spelare 1
  • Utvecklare Airtight Games
Dagens bästa priser på Pricerunner
  • Inget för dig? Du hittar många fler produkter hos PriceRunner

Murdered: Soul Suspect

Det är väldigt lätt att gilla Murdered: Soul Suspect – som ett koncept; en idé formulerad i ord, på papper. Men, ibland är vägen från skrivbordet på tok för lång och full av felaktiga beslut.
2
Vi diggar
  • Katter
  • Någon enstaka intressant sidokaraktär
Vi dissar
  • Platta karaktärer
  • Demoner
  • Frustrerande letande
Visa kommentarer / Kommentera nu
Murdered: Soul Suspect - En frustrerande tidstjuv
PriceRunner Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17